Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Női kézilabda - Tomori Zsuzsanna újra több hetet kihagy

Úgy tűnt, rendben van a sérült térd, de edzés közben Tomori fájdalmat érzett, ezért abba is hagyta a tréninget.
Alaposan rájár a rúd Tomori Zsuzsannára, az Audi-ETO válogatott átlövőjére. A zöld-fehérek játékosa tavaly december 14-én, a lengyelek elleni világbajnoki nyolcaddöntőn szenvedett súlyos térdsérülést: a teljes elülső térdszalagja elszakadt. December 17-én meg is műtötte a játékost dr. Balogh Péter csapatorvos.

Hosszú rahabilitáció vette kezdetét, de áprilisban lapunknak már így nyilatkozott Tomori: „Örömmel mondhatom, a lábam orvosilag jó. Most már »csak« olyan állapotba kell hozni, hogy kézilabdára is alkalmas legyen."

Nos, a felkészülés kezdetére, ami augusztus elején volt, úgy tűnt, rendben is van a sérült térd, de edzés közben Tomori fájdalmat érzett, ezért abba is hagyta a tréninget. Újabb pihenő jött, majd fokozatosan tért vissza a munkába a játékos, akit megint utolért a végzet. A hétfőn kezdődő válogatott összetartásra nem is tudott elmenni a kézilabdás, helyette ismételten Balogh doktornál kötött ki.

A tavaly decemberi sérülés pillanatában aligha gondolta Tomori Zsuzsanna, hogy még tíz hónappal később sem tud játszani. Fotó: MTI/Kisalföld-archívum

Az ultrahang aztán igazolta az orvos előzetes gyanúját: a rögzítőanyag okozza a problémát, azt nem fogadja be a szervezet, így felszívódás helyett a terhelés hatására ciszta alakul ki a térd környékén. Gyakorlatilag ezt kell eltávolítani, amelyre csütörtökön sort is kerít Balogh Péter, aki hangsúlyozta: a térdízülettel nincsen gond, az teljesen stabil, ezzel nincsen probléma.

„Ilyen eset százból egyszer-kétszer előfordul, sajnos Zsuzsi beleesett ebbe a kicsi táborba. Előreláthatólag három-négy hetet kell kihagynia, de ez nem teljes edzésnélküliséget jelent. A pályára azonban ennél az időnél előbb biztosan nem tud visszatérni" – tette hozzá dr. Balogh Péter.

Mindez azt jelenti, novembernél előbb nem nagyon számíthat rá edzője, Ambros Martín. Tomori pechjére viszont az EB miatt a szezon őszi része november 19-én a Rosztov-Don elleni hazai BL-meccsel befejeződik. Nagy kérdés, hogy azon a meccsen már pályára léphet-e a játékos, vagy csak januárban láthatják újra a pályán a győri szurkolók.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jégkorong - Felemás szereplés

Tovább olvasom