Felbontották a szerződést

2024.04.25. 09:56

Nem készül el időre - Leálltak a munkálatok a négy éve épülő győri Prohászka-iskolában - videó, fotók

Mégsem készül el határidőre a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda, amely 4,6 milliárd forintos állami támogatásból újítanak fel. Az első tervezett átadásból már egy hónapja kicsúsztak, de úgy fest szeptemberben sem indul el az oktatás az intézményben. A Győri Egyházmegye felbontotta a szerződést a kivitelező céggel, a gyors megoldásra törekednek.

Kisalföld.hu

Felvételünkön a győri Prohászka-iskola felújítása látható, ahogy a munkálatok álltak a Belvárosban március végén. Fotó: Kisalföld-archívum

  • Egy hónapja írtunk arról, hogy a győri Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda felújítási munkálatai az első tervek szerint idén márciusban fejeződtek volna be.
  • Ennek apropóján kerestük meg a Győri Egyházmegyét, hogy megtudjuk mikor térhetnek vissza a gyerekek az intézménybe, hiszen láthatóan még javában zajlott a felújítás. 
DSC_8836
Két éve a helyszínbejáráson készült felvételünk az épülő Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvodában. Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Határidőn túl

Akkor azt a választ kaptuk a fenntartótól, hogy idén szeptemberre minden diák visszatérhet az iskolába. Hozzátették: a gimnáziumi bővítmény és az óvoda új épületszárnyának kivitelezési munkálatai néhány héten belül befejeződnek. Szerdán azonban ezzel ellentétes tájékoztatást tettek ki a honlapjukra.

- A Prohászka Ottokár Orsolyita Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda épületeinek felújítási munkálatai az eredetileg tervezett határidőben várhatóan nem fognak befejeződni, mivel a projekt nyílt közbeszerzési eljárás keretében kiválasztott kivitelezője jelezte a Győri Egyházmegye felé, hogy az érdekkörében felmerülő nehézségek miatt nem tudja folytatni a megkezdett beruházást - áll a közleményben.

-Az Egyházmegye, mint megrendelő minden szerződéses kötelezettségének határidőben és maradéktalanul eleget tett, ezért a vállalkozó bejelentése váratlanul érte - fűzték hozzá. 

Leálltak a munkálatok, új kivitelezőt keresnek az építkezés folytatásához. 

Szerződésbontás

Mindezek miatt felbontották a szerződést a kivitelező céggel. Érezhető volt az elmúlt néhány napban, hogy nem haladnak a munkálatokkal, ugyanis egy hete már nem lehetett munkagépeket látni a területen és a szakemberek sem dolgoztak egyik épületrészben sem. A kordonok és az állványok még mindig az épületegyüttes körül állnak, a forgalmi rend sem változott, és a korábban - építkezés miatt - foglalt parkolóhelyek sem szabadultak fel.

-A kialakult helyzetben az Egyházmegye nem tehet mást, minthogy minden erejével azon dolgozzon, hogy minél gyorsabb és hatékonyabb megoldást találjon - emelte ki a fenntartó a tájékoztatóban.

Hétszázötven diák és száz tanár várja izgatottan, hogy minél előbb birtokba vehesse a megújuló épületegyüttest.

Az egyházmegye és a város életében is fontos mérföldkő ez a beruházás, ami 4, 6 milliárd forint, állami forrásból valósul meg. A Prohászka-iskola teljes körű felújításán, a gimnázium belső modernizálásán dolgoztak a szakemberek. Az egyik épületrészt például teljesen lebontották és újat húztak fel a helyére, valamint a két iskolarész közé felkerült az épületeket összekötő híd vagyis függőfolyosó is.

Márciusban videón is megmutattuk olvasóinknak, hol tart az építkezés. A látvány azóta sem változott, a munkálatok szünetelnek egy időre, amíg új kivitelezőt nem találnak.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában