Torna Eb

2024.04.25. 08:29

A győri Mészáros Krisztofer egyéni összetettben 5., valamint döntős talajon

Kisalföld.hu

Mészáros Krisztofer

Mészáros Krisztofer Eb-döntős! 

A Győri AC tornásza a Riminiben zajló Európa-bajnokságon talajon jutott a legjobb nyolc közé, miután gyakorlatára 14.333 pontot kapott. Az övé a negyedik legerősebb pontszám. Mészáros egyéni összetettben is jól teljesített, 83.398 ponttal 5. lett. A Mészáros Krisztofer, Balázs Krisztián, Tomcsányi Benedek, Kiss Balázs és Molnár Botond alkotta magyar csapat sokáig döntős helyen volt, végül a 13. helyet szerezte meg (242.195).
Mészáros Krisztofer eddigi legjobb egyéni összetett eredménye Európa-bajnokságon a 6. hely volt, 2022-ben Münchenben. A magyar férfi torna történetében ennél jobb pozíciót egyéni összetettben Supola Zoltán ért el, aki ezüstérmes lett az 1992-es budapesti Eb-n.
Folytatás csütörtökön a juniorok selejtezőjével, ahol Kis Dominik, Bogyó Dániel, Sas Nándor, Hamza-Vargity Bence, Kiss Zétény összeállítású magyar válogatott lép a szerekhez.
Mészáros Krisztofer: 

Tudom, hogy ez életem eddig legjobb Eb helyezése egyéni összetettben, egyelőre azonban még inkább bánat, mint öröm, mert azt most még nagyon nehéz feldolgozni, hogy csak 2 és fél tizedre volt a bronzérem. Nagyon sokáig úgy nézett ki, hogy meglehet az érem, folyamatosan számolgattam, néztem a versenyt, és még az utolsó kör utolsó szere előtt is úgy tűnt, hogy összejöhet. Ugye voltak apróbb hibák, amiket ejtettem délelőtt a selejtezőben, és ha abból csak egyet megcsinálok, már ott vagyok a dobogón. Ezt most még nehéz feldolgoznom…, de ott van a talajdöntőm, és ott mindent megteszek majd, és reméljük a legjobbakat.


 

Altorjai Sándor csapatvezető, főtitkár: 

Pozitív, hogy van egy szerfinálénk, és egy összetett Eb-pontszerző pozíció. Egyben tanulság, hogy ezen a szinten a tökélyre kell törekedni minden egyes gyakorlat bemutatásánál. Hihetetlenül kiegyenlítődött a mezőny. Olyan nemzetek érkeztek meg az Európa-bajnokságra TOP-versenyzőkkel, amelyek korábban nem voltak túl acélosak ebben a sportágban. Sajnos a végén Balázs Krisztiánnak sem lett meg az olimpiai kvóta, de ne feledjük, hogy az ő felkészülése nem volt zökkenőmentes, és ez kijött a végén...

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában