Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Kézilabdapálya épült Sopronban - fotók

Kézilabdapálya épült Sopronban - fotók
Kormányzati támogatásból új sportpályával gazdagodott városunk: a Deák Téri Általános Iskola mellett kapott helyet a rekortán borítású kézilabdapálya. Az önkormányzat célja, hogy minél több fiatal számára vonzóvá tegye a testmozgást, a verseny- illetve tömegsportot.
A Magyar Kézilabda Szövetség "Rekortán pálya fejlesztési program" címmel tett közzé felhívást sportszervezetek és önkormányzatok számára kültéri kézilabdapályák építésére, illetve meglévő kézilabdapályák felújítására.

Az országos programot a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 3 milliárd forinttal támogatta, a támogatás intenzitása 100%. A rendelkezésre álló forrásokból országosan 91 darab (22m x 42m-es) kézilabdapálya épül. Egy pálya bekerülési értéke nagyságrendileg bruttó 31 millió Ft, mely teljes egészében kormányzati pénzből valósul meg.
Fotó: Griechisch Tamás
Fotó: Griechisch Tamás

A támogatott szabadidős létesítmény megépítésével a környékbeli óvodák és iskolák, valamint itt élők lehetőséget kapnak a testnevelés órák és egyéb szabadidős tevékenységek még jobb feltételek közti megtartására.

A soproni pálya csütörtöki átadóján jelen voltak a város és intézmények vezetői és képviselői is. 

Sopron nemzeti sportváros, a soproniak pedig nagyon szeretik a testmozgást minden korosztályban – emelte ki Dr. Simon István alpolgármester.
Fotó: Griechisch Tamás
Fotó: Griechisch Tamás

A kormányzat is elkötelezett a sport mellett, mert az nemzeti népegészségügyi kérdés. Jobb egészségi állapotot eredményez a rendszeres mozgás és a közösségi élet kialakításának, elmélyítésének is kedvez. Ez a pálya nyitott, várja a családokat és minden korosztály örömét lelheti benne - zárta szavait az alpolgármester.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Indul a Forma-1! Szujó Zoltán: az autókat is hagyjuk majd beszélni

Indul a Forma-1! Szujó Zoltán: az autókat is hagyjuk majd beszélni
A rajt előtt Szujó Zoltánnal beszélgettünk, a népszerű kommentátor azt is elárulta, miért lenne Räikkönen csapattársa. Tovább olvasom