Eltemették Simon Tbort

Kedden délután a fővárosban a Farkasréti temetőben eltemették Simon Tibort, a Matáv Sopron labdarúgóinak a közelmúltban brutális kegyetlenséggel agyonvert edzőjét. A temetésen több ezren, köztük a magyar labdarúgás sok legendás alakja, kísérték utolsó útjára.

A sírnál elhangzott beszédek szerint Simon Tibor fanatikus, mindig és mindenhol győzni akaró sportember volt. Halálával egy tehetséges edzői karrier tört ketté.

Jó másfél órával a szertartás megkezdése előtt nehéz volt bejutni a Farkasréti temető főbejáratánál. Rengeteg fekete ruhába öltözött gyászoló mellett sok-sok Fradi-mezt viselő, vagy zöld-fehér sálba burkolózó szurkoló, rajongó jelent meg Simon Tibor temetésén. A Ferencváros volt 16-szoros válogatott védője és a Matáv Sopron örökös vezetőedzője utolsó útjának szinte minden pillanatát rengeteg tévékamera, valamint fortóriporter fényképezőgépe örökítette meg.
A temetésen ott volt a honi sportvezetés és a futballtársadalom vezetőségéből Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter, dr. Bozóky Imre, az MLSZ elnöke, valamint többek között Puhl Sándor és Mészöly Kálmán. Rajtuk kívül rengeteg aktív és a közelmúltban szerepelt labdarúgó és szakember is elkísérte utolsó útjára a szörnyű halált halt Simon Tibort. A temetésen megjelentek az elhunyt korábbi játékostársai, valamint a Ferencváros régi futballcsillagai, többek között Albert Flórián és Nyilasi Tibor.
A Simon Tibort búcsúztató beszédek sorát a Ferencváros krónikása, Nagy Béla nyitotta meg. Mint mondta, nagyon szomorú, hogy Simon abban megelőzte a zöld-fehér klub korábbi legendás játékosait, hogy mindenkinél fiatalabban került az égi futballpályára. Kitért rá, hogy az elhunyt a legendás Fradi-szív igazi megtestesítője volt.
A Matáv Sopron nevében Klement Tibor klubigazgató kifejtette, hogy a Sopron és a Ferencváros mellett minden sportszerető ember gyászol, aki elítéli a brutalitást, az erőszakot. Kitért arra, hogy Simon az első osztály legfiatalabb edzőjeként gyorsan beilleszkedett és elfogadtatta magát Sopronban. Személyisége, fanatizmusa magával ragadó volt, s a kezdeti sikerek után a klub vele képzelte el hosszabb távon a munkát. Éppen ezért a szörnyű események után a klub örökös vezetőedzőjének nyilvánította az elhunytat, ezt a címet nem viseli senki a továbbiakban az együttesnél.
Az MLSZ képviseletében Bognár György, az edzőbizottság tagja, a soproni kispadon Simon Tibor utóda emelkedett szólásra. Kifejtette: Simon szűkre szabott, rövid élete alatt is kerek egészet alkotott játékosként és edzőként egyaránt. Egy sikeres és dicső edzői pálya körvonalazódott, ám az értelmetlen, erőszakos halál megfosztotta az igazán nagy eredményektől.
Simon Tibor barátai nevében dr. Erdélyi Endre azt emelte ki: Simon mindig győzni akart.
Az elhunyt koporsójának egyik oldalán a Matáv Sopron játékosai és vezetői, a másikon pedig az FTC labdarúgói és elöljárói álltak. A végső búcsúszavakat László atya mondta el Simon Tibor üdvösségéért. Miközben búcsúzott az FTC örökös 2-es számú játékosától és a Matáv Sopron örökös vezetőedzőjétől, az elhunyt fia rosszul lett, ki kellett vezetni a koporsó közeléből. A szertartás hivatalos részének befejezése után több ezren helyezték el koszorúikat, virágaikat a sírnál.
Simon Tibor (1965 – 2002) nyugodjék békében.