Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Győri ETO - Eldőlt: nem lesz NB I-es csapat jövőre

A győri klub nem tudta teljesíteni az indulásához szükséges licence követelményeket."Ezúton tájékoztatjuk szurkolóinkat és a közvéleményt, hogy  sajnos nem tudtuk teljesíteni az OTP Bank Liga 2015/16-os  indulásához szükséges licenc követelményeknél az előírt  hiánypótlást. Mindez azt jelenti, hogy bár a pályán elért eredmények  alapján jogosult lehetne klubunk, hogy a legmagasabb osztályban  szerepeljen, a kialakult körülmények miatt erre mégsem lesz  lehetősége" – írja az eto.hu  
   
"Nehéz mit mondani ma, hiszen eddig is sejteni lehetett, hogy ez  a sors vár ránk, de azért sokáig hittük, hogy majd csak lesz valami  megoldás" - idézte a klub honlapja Miriuta Vasilét, az együttes  vezetőedzőjét. - Leginkább a szurkolóinkat sajnálom, hiszen amíg egy futballista vagy egy edző élete során több helyen is megfordul, de igazán szurkolni mindenki csak egy klubnak tud, és tudom, hogy  sokaknak mit jelentett az ETO. Négy meccsünk van, ezt szeretnénk  becsülettel lejátszani, így a Haladás ellen is győzni szeretnénk.  Igaz, a három pontnak már nem fogunk tudni úgy örülni, mint eddig."  
   
A Győr 55 év után nem lesz tagja az élvonalnak, az 1960/61-es  idény óta szerepel folyamatosan az első osztályban. Egyelőre még az  is kérdés, hogy melyik osztályban folytathatja az együttes. Egy  korábbi elképzelés alapján, amennyiben a klubnak sikerülne  törlesztenie köztartozásait, akkor megmenekülhetne az egyesület  utánpótlás-szekciója. Így az NB III-ban megkapaszkodhatna a csapat,  s nem kellene "szélnek ereszteni" azt a mintegy 400 fiatalt, aki a  győri klubban futballozik. Az MLSZ körlevélben kérdezte az NB I-es  klubokat, hogy hajlandók-e segíteni, a klubonként tízmillió  forintos, azaz összesen 150 milliós "segély" fedezné az ETO FC  köztartozásait.  
   
A Győr azután került komoly bajba, hogy az egyesületet  tulajdonló Quaestor Csoport egyik cége március 9-én öncsődöt  jelentett. A Győri ETO FC Kft. március 13-án csődvédelmet kért. Az  események hatására a csapat főszponzora, az Audi Hungaria Motor Kft.  azonnali hatállyal felbontotta a klubbal kötött együttműködési  megállapodását. Tarsoly Csabát, a Quaestor tulajdonosát előzetes  letartóztatásba helyezték, a nyomozó hatóság megkezdte a  vagyonvisszaszerzési eljárást, ennek részeként a győri ETO Parkot és  a stadiont is lefoglalta biztosítási intézkedésként.  
   
A Győr jelenleg a 10. helyen áll a labdarúgó OTP Bank Ligában,  az együttes szombaton a Haladást fogadja, majd sorrendben a  Diósgyőrrel, a Péccsel és a Debrecennel találkozik. 


Előzmények:

Az eto.hu-n pénteken tájékoztatta a klub szurkolóit és a közvéleményt, hogy nem tudta teljesíteni az OTP Bank Liga 2015/16-os indulásához szükséges licence követelményeknél az előírt hiánypótlást.

Mindez azt jelenti, hogy bár a pályán elért eredmények alapján jogosult lehetne a klub, hogy a legmagasabb osztályban szerepeljen, a kialakult körülmények miatt erre mégsem lesz lehetősége.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három győri játékos is a női kézi BL All Star-csapatában!

A négyes döntőbe ugyan nem jutott be a címvédő Győri Audi ETO KC, három játékosa mégis bekerült az All Star-csapatba. Tovább olvasom