Kisalföld logö

2019. 02. 23. szombat - Alfréd -6°C | 2°C Még több cikk.

Amerikában egyetemi bajnok

Bravúros teljesítménnyel fejezte be az Egyesült Államokban folytatott tanulmányaival párhuzamos ottani sportpályafutását a Győri Dózsa SE kiváló atlétája, Szeglet Zsolt.
Az idei konferenciabajnokság versenysorozatában nyújtott kiváló eredményei alapján jogot szerzett az indulásra a márciusi fedett pályás egyetemi bajnokság döntőjében. A programok egybeesése miatt ottani edzőjével, Clyde Harttal úgy döntöttek, hogy ezúttal csupán a 4x400-as váltóra összpontosít. A Baylor Egyetem színeiben tavaly sikeresen szerepelt négyesükből egyedül Zsolt maradt meg, a többiek időközben végeztek tanulmányaikkal, de az új csapat is jónak bizonyult. Ezt várakozáson felül bizonyítani tudták annak ellenére, hogy az utolsó pillanatban a váltó harmadik tagja lesérült, s helyette tartalékot kellett beállítani. A magyar fiú rajtolt a döntőben, végül a kvartett nagyszerű idővel, 3.05,54 perc után elsőnek ért célba és megnyerte az egyetemi bajnokságot.
Itthon is sokan örültek a sikernek. Amint nevelőedzője, Jakab Erzsébet elmondta, ez a szép teljesítmény egy kicsit enyhítette a csalódást, amit az Európa-bajnokságtól való távolmaradás okozott Zsolt számára. Ugyanis Szeglet Zsoltot a magyar szövetség indítani szerette volna a bécsi fedett pályás atlétikai EB-n, hiszen remek eredményei alapján komoly esélyei lettek volna. A Baylor Egyetem vezetősége viszont éppen az amerikai egyetemi bajnokság döntőjének közelsége miatt nem egyezett bele az utazásba. Az időeredmény, amivel az egyetemi bajnokságot a Zsolt vezette négyes megnyerte, csupán négy századmásodperccel maradt el az EB-n új bajnoki csúccsal győztes lengyel váltó idejétől!
A szép győzelem után felvettük a kapcsolatot Szeglet Zsolttal, aki bevallotta, hogy nem is remélte a kinti atlétikai pályafutásának ilyen remek befejezését. Igazi hősökként ünnepelték őket az egyetemen, májustól viszont már újra itthon edz és versenyez.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

40 országból 300 nevező

Huszonnégy év után rendezik meg újra a 16 – 17 évesek dzsúdó Európa-bajnokságát - hangzott el… Tovább olvasom