Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 9°C Még több cikk.

Sopronban kevesebb a vendég, mint tavaly

Kismarton–Sopron - Kismartonban (Eisenstadt) májusban mintegy 40 százalékkal nőtt az eltöltött vendégéjszakák száma az előző év azonos időszakához képest.
Sopronban elsősorban a VOLT hozott a szálláséjszakák számában növekedést, az ünnepi hetek kevésbé.

– Az elmúlt év azonos időszakához viszonyítva Kismartonban idén folyamatosan nőtt az eltöltött vendégéjszakák száma, májusban éppenséggel közel 40 százalékkal – jelentette be Margit Sommer, az Idegenforgalmi Hivatal irodavezetője. Mindezt igen szép eredménynek tekintik az ismert gazdasági válság közepette. Mint hangsúlyozta: két tényezője van a sikernek. A szálláshelyek minőségi fejlesztése, bővítése, továbbá a Haydn-év kiváló marketingmunkája... Ha minden így alakul, akkor az év végére új turisztikai rekord születik Kismartonban, hatvanezer körüli vendégéjszakával.

Sopronban is rengeteg olyan kulturális és populáris programot szerveznek, szerveztek, amelyek joggal tarthatnak számot nagy érdeklődésre. Felvetődik a kérdés: nálunk hány százalékkal emelkedett a vendégéjszakák száma? Milyen vonzó hatása volt a VOLT Fesztiválnak? A Soproni Ünnepi Hetek programjai mennyire telítik a soproni szálláshelyeket?

Taschner Tamás, a Tourinform soproni irodavezetője szerint soha annyi belépőt nem értékesítettek az ünnepi hetek rendezvényeire, mint idén. Akadnak közte osztrák és német érdeklődők is. Úgy véli, a SÜH egyre inkább turizmust generáló erővé válik, bár a VOLT Fesztivál tömegvonzó hatása értelemszerűen sokkal nagyobb.

A megkérdezett soproni szállodákban 15–20 százalékkal csökkent a vendégéjszakák száma a tavalyi év azonos időszakához képest. Az ünnepi hetekre máshonnan érkezők száma nem jelentős – állítják a szakemberek, viszont a VOLT-ra érkezett fiatalok a szabad szobákat szinte teljesen megtöltötték. Ezek után marad a kérdés: Kismartonban miért lehet emelkedést realizálni, s 25 kilométerrel arrébb miért nem?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Turul-tábor Tőkés Lászlóval, Böjte Csaba atyával

Sopron - Idén harmadik alkalommal várja a diákokat a Rákóczi Szövetség soproni szervezete a nyári… Tovább olvasom