Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Szabadidőközpontot szeretne a kisközség

Szociális bérlakások épültek, idén új piactér készül, jövőre pedig a szabadidő- és wellnessközpont létesítéséhez látnának hozzá.

Sopronnémeti gyarapodik. Korábban szociális bérlakások épültek, idén új piactér készül, jövőre pedig a szabadidő- és wellnessközpont létesítéséhez látnának hozzá.

Sopronnémetiben mozgalmasan telnek a  napok. Nemrégiben arról tudósítottunk, hogy szociális bérlakásokat adtak át a kicsiny faluban, aztán meg arról, hogy szabadidő- és wellnessközpont építését tervezik.
– Azért nálunk sem minden fenékig tejfel, nekünk is vannak gondjaink, de igyekszünk megoldani azokat – jelentette ki Bognár Sándor polgármester, majd felsorolta,  mit végeztek a közelmúltban:
befejeződött a Vasút utca felújítása a megyei területfejlesztési tanács támogatásával, azt megelőzően kiépültek a közművek a sportpályához, ahol az említett szabadidő- és wellnessközpont épül majd.
A polgármester elmondta:  e nagyszabású beruházásra a pályázat benyújtása folyamatban van. Dolgoznak a kivitelezők a temetőben is, ahol a ravatalozó felújítását, bővítését végzik. A községháza igencsak tágas udvarának hátsó részében pedig új piacteret alakítanak ki a nyertes AVOP-pályázatnak köszönhetően. De egyúttal az udvar elejét is rendbe teszik. Az idei pályázati pénzből tervezik megvalósítani a járdafelújítást a Petőfi utca nyugati oldalán. Az ősz elején pályázati és önkormányzati pénzekből komposztálókat helyeznek ki a helyi portákra a szerves kerti hulladék gyűjtésére.

– Nemrég testvérfalui kapcsolatot létesítettünk a szlová-
kiai Kismácséd településsel – tette hozzá.  – Reméljük, hogy az együttműködés mindkét fél számára hasznos lesz. A megállapodást ünnepélyes keretek között,  július 8-án, a falunap keretében megrendezendő kistelepülések régiós találkozóján írjuk alá. Ezt a rendezvényt – akárcsak a komposztáló beszerzését – a regionális fejlesztési tanács támogatja.

Bognár Sándor nem hagyott kétséget afelől, hogy a jövő év legnagyobb feladata a wellnessközpont építése lesz, de emellett nem kívánnak lemondani a kisebb fejlesztésekről sem. Egy új utca megnyitását is fontolgatják. A megvalósítást hátráltathatja, hogy a kiszemelt terület nem az önkormányzaté, ám bíznak abban, hogy a tulajdonosokkal sikerül megegyezniük.

– Az utcanyitásra abban a reményben gondoltunk, hogy megvalósul a wellnessközpont, amely vonzó lesz a letelepedni szándékozóknak, s egyszer talán a bezárt régi helyett új óvodát is kell építeni a faluban – nyilatkozta a település vezetője.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem az akarat, a pénz hiányzik

A középületek akadálymentesítésének 2004. december 31-i határidejét még 1998 áprilisában állapította meg az Országgyűlés. Ám az akadálymentesítettség a határidő lejárta után több mint egy évvel is csupán egyharmados készültségű volt országosan. A Kisalföld utánajárt, mi a helyzet ezen a téren a rábaközi településeken. Tenni akarásból nincs is hiány, pénzből viszont annál inkább. Tovább olvasom