Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 21°C | 32°C Még több cikk.

Bölcsődét avattak Farádon, a létszám egyszerre betelt

Negyvenhárommillió forintból bölcsődét alakítottak ki Farádon. Az intézményre van igény a faluban, már induláskor telt házzal működik. Már a kormány előtt van azonban a bővítési terv.
Bölcsődét indított a farádi önkormányzat, az intézményt pénteken adták át ünnepélyesen. Szalai Zoltán, a falu polgármestere úgy fogalmazott, a jövőre gondoltak, amikor a beruházás mellett döntött a képviselő-testület. Egyelőre hét gyerek elhelyezését tudják biztosítani, de az igény akkora, hogy már most tervezik a bővítést.
Farád lélekszáma növekszik, egyre több a gyerek a faluban. Ezért volt szükség a bölcsődére is.
– Olyan fejlesztésbe kezdtünk, ami a jövőnket is megalapozza. A gyerekek ugyanis, akit helyet kapnak itt élnek a faluban. A bölcsőde neveli a gyerekeket. A mi dolgunk, hogy a jövőjükkel foglalkozzunk és kihasználjuk a lehetőségeket az ő érdekükben-fejtette ki gondolatait Szalai Zoltán ünnepi beszédében. 
 
A farádi önkormányzat egy üres, elhanyagolt állapotban lévő családi házat vásárolt meg a község főutcáján. Átalakították, felújították, korszerűsítették, eleget tettek a szabályoknak és feltételeknek. Állami támogatásként 21 millió forintot kaptak a beruházáshoz a farádiak, a teljes költség 43 millió forint volt.
 
Az átadón Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, kormánybiztos arról beszélt, hogy a farádi községvezetők tervei illeszkednek a Magyar Falu Programhoz, aminek célja a kis települések vonzóvá tétele. 
Gyopáros Alpár, Szalai Zoltán és Németh Zoltán avatta fel a farádi bölcsődét.
Gyopáros Alpár, Szalai Zoltán és Németh Zoltán avatta fel a farádi bölcsődét.
– A kormány által meghirdetett családvédelmi akciótervnek pedig egyik fontos pontja a bölcsődei beruházások támogatása-tette hozzá a politikus. – Ennek keretében 2021 végéig több mint húszezer bölcsődei férőhely létesül. Jó eséllyel megközelítőleg a fele még idén. Reméljük, hogy a falu rövidesen ki is növi ezt az épületet, olyan sok gyerek születik és a település népesség megtartó ereje növekedjen.
 
Szalai Zoltán polgármester erre úgy reagált, hogy már törik a fejüket a bővítésen. A létszám ugyanis telített már most, az induláskor is. Németh Zoltán, a megyei közgyűlés elnöke beszédében megnyugtatta a polgármestert: a kormánnyal már megismertették a farádi önkormányzat bölcsődebővítési elképzelését.
 
Az ünnepségen műsort adott a farádi általános iskola énekkar. Az intézményt, a benne dolgozókat és a benne helyet kapó gyerekeket Tóth Miklós plébános, illetve Hanvay Enikő evangélikus lelkész áldották meg.
Farádon, a megújult bölcsőde épületének átadó ünnepségén Németh Zoltán megyei elnök a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj Közszolgálatért tagozat díját adományozta.

Kovács Lászlóné, gazdálkodási főmunkatárs

Kovács Lászlóné 2006-tól dolgozik a farádi hivatalban, de az azt megelőző években is a községben tevékenykedett. Munkája során folyamatosan képezte magát, mérlegképes könyvelői végzettséget szerzett előbb vállalkozói, majd államháztartási szakon.

Munkáját nagy szakértelemmel, lelkiismeretesen, átlagon felüli szorgalommal látta el. Munkavégzésére a szakmai hozzáértés és precizitás jellemző. A község gazdálkodási felelőseként több pályázat megvalósításában is részt vett, aminek eredményeként a község hasznos beruházásokkal gazdagodott.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csodaszép finomságok készülnek egy bágyogszováti mézeskalács műhelyben - Fotók

Csodaszép finomságok készülnek egy bágyogszováti mézeskalács műhelyben - Fotók
Aranyéremmel tért haza Udvardiné Angyal Amália május közepén Lajosmizséről, ahol immár tizedik… Tovább olvasom