Kisalföld logö

2019. 04. 24. szerda - György Még több cikk.

Moszkvában megakadályozták a melegparádé megtartását

Megtámadták egy melegfelvonulás résztvevőit szélsőségesek szombaton az orosz fővárosban, Moszkvában.


A menet megtartásához a hatóságok előzetesen nem járultak hozzá, s a rendőrség féltucatnyi felvonulót őrizetbe vett. A résztvevők szivárvány színű lobogókat és táblákat vittek magukkal. Ez utóbbiakon az állt: Oroszország nem Irán. A menetelőket szélsőséges vallási csoportok tagjai támadták meg. A homoszexuálisok és egyéb szexuális kisebbségek képviselői két irányból, a Kreml fala mellett lévő Sándor-kertből és a polgármesteri hivatal Tverszkaján, a város közeli egyik főutcáján lévő épülete elől szándékoztak végigvonulni a belváros egy kis részén. A parádét a melegek annak ellenére rendezték meg, hogy a városi hatóságok nem járultak hozzá.

Ezúttal arra hivatkozott a moszkvai önkormányzat, hogy egyfelől számos tiltakozó levél érkezett, másfelől a határőrök napját tartják Moszkvában, amikor a testület mai és egykori tagjai családostul kivonulnak a város parkjaiba, tereire, s ezért ellenakcióktól, összetűzésektől kell tartani. A melegek "kulturális-ismeretterjesztő akciót" terveztek, amely a kultúra és a tudomány területén tevékenykedő melegekhez való viszony történetét mutatta volna be. Hasonló parádét évek óta terveznek a szexuális kisebbségek moszkvai képviselői, de engedélyt egyszer sem kaptak rá. Ennek ellenére többször megpróbálkoztak, mindig igen kis létszámmal, de a hatóságok mindig felléptek ellenük. Végül a melegek 2008-ban a strasbourgi európai emberi jogi bírósághoz fordultak, amely a 2006-os, 2007-es és 2008-as tilalom ügyében 2010 januárjáig szabott időt az orosz kormánynak, hogy kifejtse saját álláspontját.

Ezt követően a bíróság jogsértőnek minősítette a felvonulások betiltását. Az orosz fél megfellebbezte a döntést, de idén április 11-én a testület helybenhagyta azt, így jogerőre is emelkedett. Ezt követően nyújtották be idei kérelmüket a moszkvai melegek, de a hatóságok ezúttal sem járultak hozzá a rendezvény megtartásához, és a rendőrség kilátásba helyzete, hogy meg fogja akadályozni a felvonulást. Az orosz és nemzetközi jogvédők és szervezeteik 2006, az első tilalom óta többször élesen elítélték a moszkvai hatóságokat a szexuális kisebbségek tervezett megmozdulásának betiltásáért.

Olvasóink írták

 • 3. Lone_wolf.. 2011. május 29. 09:17
  „Soxoros hurrá a MOCKBA i rendőrségnek XDXD”
 • 2. SC 2011. május 28. 16:50
  „"A melegek "kulturális-ismeretterjesztő akciót" terveztek, amely a kultúra és a tudomány területén tevékenykedő melegekhez való viszony történetét mutatta volna be."
  Na ezért nem kell kivonulni az utcára,ha valakit érdekel ez a téma,az interneten megtalál mindent!:-)
  A szivárvány pedig egyedül ez égen szép!!!:-)))”
 • 1. csompi1 2011. május 28. 16:28
  „"A homoszexuálisok és egyéb szexuális kisebbségek képviselői "
  Egyéb cekcuális kisebbségek:-)......miért van baljós előérzetem?- Újabb büszke menetek, minden napra egy:-(”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szent Johannát 580 éve égették meg

580 éve, 1431. május 30-án máglya lángjai lobbantak fel Franciaországban, az akkor angol uralom… Tovább olvasom