Kisalföld logö

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

Kormányellenes nézeteket hirdetett a Pentagonnál lövöldöző férfi

Régóta gyűlöletet táplált és hirdetett az amerikai kormánnyal szemben az a 36 éves kaliforniai férfi, aki lőfegyverrel megsebesített két rendőrt a védelmi minisztérium közelében, majd később belehalt ott szerzett fejsérülésébe.
Richard Keevill, a Pentagon rendőrségi parancsnoka elmondta: a férfi csütörtök este be akart jutni a virginiai Arlingtonban lévő minisztérium épületébe, s amikor kérték tőle belépőjét, szó nélkül előrántotta fegyverét és lövöldözni kezdett. A biztonsági őrök viszonozták a tüzet és a kevesebb mint egy percig tartó lövöldözésben halálosan megsebesítették a férfit, aki még az éjszaka meghalt.

A rendőrparancsnok szerint a jól öltözött férfi - aki két 9 milliméteres félautomata fegyvert és sok tölténytárat rejtett ruhája alá - nagyon higgadtan viselkedett, arcán izgalomnak vagy más érzelemnek nyoma sem látszott. Kiderült, hogy a férfi, John Patrick Bedell régóta terjesztette kormányellenes nézeteit egy közösségi portálhoz csatolt blogjában.

Egyebek mellett azt az összeesküvés-elméletet hirdette, hogy a 2001. szeptember 11-i Egyesült Államok elleni terrormerényleteket valószínűleg egy az amerikai kormány által működtetett bűnhálózat hajtotta végre. Azt írta, ez a szervezet a 9/11-es támadások során, mint a történelem sok korábbi gyilkos kormánya, feláldozta több ezer állampolgár életét azért, hogy állandósítsa barbár hatalmát. Bedell írásaiban azt követelte, hogy szolgáltassanak igazságot James Sabow tengerészgyalogos ezredes halála ügyében.

Sabow-t 1991-ben holtan találták kaliforniai házának kertjében. A hivatalos közlés szerint öngyilkosság történt, de családja azt állította, meggyilkolták, mert fel akart tárni olyan titkos katonai akciókat, amelyek a közép-amerikai drogcsempészethez kötődtek. Keevill rendőrfőnök pénteken azt mondta: Bedell nagyon képzett volt. Tette előtt az egész országon átautózott, a nyugati partról utazott el a keleti parton fekvő Pentagonig.

Nem volt kapcsolata terrorista csoportokkal, tettét egymaga követte el. Ugyancsak a kormánnyal szembeni gyűlölet fűtötte azt a férfit, aki februárban Texasban kisrepülőjét egy olyan irodaépületnek irányította, amelyben a szövetségi adóhatóság (IRS) irodái voltak, a férfin kívül az IRS egy alkalmazottja meghalt.

A csütörtökihez hasonló eset történt januárban Las Vegasban: egy férfi egy bírósági épület bejáratánál lövöldözni kezdett, egy őrt megölt, egyet pedig megsebesített, majd az őrök leterítették.

Olvasóink írták

  • 1. bonita2 2010. március 06. 13:18
    „"Amerika nem figura"”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rasszista felirat a mauthauseni koncentrációs tábor emlékhelyén

Ismeretlenek rasszista szöveget mázoltak a falra a mauthauseni koncentrációs tábor emlékhelyén,… Tovább olvasom