Birkózás: Módos Péter bronzérmes!

Módos Péter bronzérmet nyert a kötöttfogású birkózók 55 kg-os kategóriájában a londoni olimpián.

21:40 – Iráni és orosz siker az első birkózónapon

A bronzérmes Módos Pétert a negyeddöntőben legyőző iráni Hamid Mohammad Szorjan Reihanpur nyerte meg vasárnap a kötöttfogású 55 kg-osok, míg az orosz Roman Vlaszov a 74 kg-osok küzdelmeit a londoni olimpia birkózóversenyeinek első napján.

Eredmények:
férfi kötöttfogás, 55 kg, olimpiai bajnok:
Hamid Mohammad Szorjan Reihanpur (Irán)
2. Rovsan Bajramov (Azerbajdzsán)
3. MÓDOS PÉTER és
Mingijan Szemenov (Oroszország)

a döntőben:
Reihanpur-Bajramov 3-0 (2-0, 1-0)
férfi kötöttfogás, 74 kg, olimpiai bajnok:
Roman Vlaszov (Oroszország)
2. Arzen Julfalakjan (Örményország)
3. Emin Ahmadov (Azerbajdzsán) és
Aleksandr Kazakevic (litván)
…Bácsi Péter a nyolcaddöntőben kikapott

a döntőben:
Vlaszov-Julfalakjan 3-0 (1-0, 1-0)

19:45 – Módos Péter bronzérmes!

A kötöttfogású birkózók 55 kilós súlycsoportjában szereplő Módos Péter bronzérmet szerzett a londoni olimpia vasárnapi versenynapján azzal, hogy a helyosztón három menetben legyőzte dán riválisát.

Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes, 24 éves szigetvári versenyző – aki korábban a negyeddöntőben kikapott az iráni Hamid Mohammad Szorjan Reihanpurtól, majd a vigaszágon legyőzte a kirgiz Arszen Jeralijevet – utolsó londoni meccsén az elődöntőben vereséget szenvedett Haakan Erik Nyblommal találkozott. Az összecsapás előtt a középső szőnyeg mellé, az egyik oldalsó szőnyegre már elhelyezték a győzelmi dobogót, így mindkét birkózó láthatta, mi is a tét.

Már a játéktéren álltak a versenyzők, a mérkőzés azonban nem kezdődhetett el, mert a vezetőbíró nem érkezett meg időben. A néhány perces feszült közjáték után azonban végül elrajtolt a küzdelem.
Az első menet első másfél percében nem volt akció, s először a 30 esztendős északi ellenfél térdelt le. Nyblom aztán szabálytalanul védekezett, folyamatosan lábat fogott, így Módos kapott két pontot és övé lett az első szakasz. A második két percben már közel volt a magyar siker, de amikor Módos ment le parterhelyzetbe, kétszer is elmozdult, s az ezért kapott pontokkal riválisa kiegyenlített. A döntő menet aztán ismét a szigetvári birkózóé lett: a másfél perc után megejtett sorsolást követően a dán térdelt le, Módos egyből ráfogott, s egy gyönyörű pörgetéssel eldöntötte a meccset.

Örömében aztán cigánykereket hányt és dupla hátraszaltóval örvendeztette meg a publikumot, majd boldogan a szőnyeg szélén álló Struhács György szövetségi kapitány nyakába ugrott.

Módos a magyar birkózás történetének 18. olimpiai bronzérmét szerezte meg, egyben ő a hetedik magyar dobogós a londoni játékokon.

19:10 – Módos nyert a vigaszágon, s a bronzért küzdhet

Módos Péter nyert első mérkőzésén a bronzéremig tartó vigaszágon a kötöttfogású birkózók 55 kilós súlycsoportjában a londoni olimpia vasárnapi versenynapján, s a folytatásban a harmadik helyért léphet szőnyegre.

Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes, 24 éves versenyzőnél a későbbi döntős iráni Hamid Mohammad Szorjan Reihanpur bizonyult jobbnak a negyeddöntőben, s az esti programban az ázsiai által a 16 között megvert kirgiz Arszen Jeralijev volt az első ellenfél.

Az első menetben másfél perc eseménytelen tusakodás után Módos ment le először térdelő helyzetbe, de riválisa támadásánál szinte azonnal fel is pattant, azaz eredményesen védekezett, s ezzel megnyerte ezt a szakaszt.

A folytatásban megint nem volt értékelhető akció, s ezúttal Jeralijev ment le parterbe. A magyar egyből támadott, előbb kiemelte, majd megpörgette ellenfelét, ezzel a menetet és a meccset is megnyerte 2-0-ra. Örömében aztán ugrott egy hátraszaltót, amit a közönség nagy ovációval fogadott.

A bronzéremért a dán Haakan Erik Nyblommal küzdhet meg Módos.

15:50 – Bácsi nem folytatja, kórházba vitték

Bácsi Péter térdsérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy biztosan nem folytatja szereplését a birkózók kötöttfogású 74 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián.

Struhács György szövetség kapitány az MTI-nek elmondta: az első diagnózis szerint a versenyzőnek a bal lábában részleges vagy teljes hátsó szalagszakadása van, ezért kórházba szállították.
A 2008-ban Európa-bajnok és olimpiai ötödik, 29 éves ferencvárosi birkózó első londoni meccsén sérült meg a litván Alekszandr Kazakevics ellen. A rivális jutott a nyolc közé, s Bácsi a legjobb esetben is csak a bronzéremig tartó vigaszágon folytathatta volna a küzdelmet.

15:40 – Módos kikapott a negyeddöntőben

Módos Péter két menetben kikapott az ötszörös világbajnok iráni riválisától a birkózók kötöttfogású 55 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián.

Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes magyar versenyző a kategória legnagyobb esélyesével, Hamid Mohammed Soryan Reihanpourral találkozott. Ellenfele az első két percben érvényesítette a papírformát, mögékerüléssel szerzett pontot. Struhács György szövetségi kapitány videóbírót kért az akció után, de mivel az nem igazolta vélt igazát, az iráni 2-0-val nyerte a menetet.

A folytatásban is nagyon erősnek és gyorsnak tűnt az ázsiai birkózó, Módosnak nagy erőfeszítésébe került, hogy bontsa a fogásokat és kibírja a 90 másodpercet. Amikor Soryan Reihanpour letérdelt, Módos többször kiemelte őt, de mintha ellenfele cipője és kézfeje ragadt volna a szőnyeghez, nem tudta őt eldobni, vagy megpörgetni, azaz az iráni kivédekezte a fél percet, ezzel megnyerte a menetet és a meccset is.

A 24 éves Módos akkor jut a vigaszágra, ha legyőzője a következő, elődöntős párharcát is megnyeri.

14:50 – Bácsi megsérült és kikapott a nyolcaddöntőben

Bácsi Péter megsérült és három menetben kikapott a nyolcaddöntőben a birkózók kötöttfogású 74 kilós súlycsoportjában a londoni olimpián.

A 2008-ban Európa-bajnok és olimpiai ötödik helyezett ferencvárosi versenyző végig aktívabb volt az első menetben, de nem csinált értékelhető akciót, így másfél perc után kékmezesként ő térdelt le először.

Az idei Eb-n bronzérmes litván Alekszandr Kazakevics azonban nem tudott mit kezdeni vele, így Bácsi 1-0-ra nyerte az első menetet.
A folytatásban is a 29 éves Bácsi kezdeményezett, de ellenfele bontotta fogásait. A magyar birkózó kedvezményezett helyzetből nagy elánnal kereste a fogást, azonban – miközben pörgetéssel próbálkozott – lába beszorult a litván alá, térdéhez kapott, s a fájdalomtól ordítva abbahagyta a küzdelmet, így riválisa egyenlített (0-1).

Fájdalmas arcát látva előbb úgy tűnt, nem tudja folytatni a küzdelmet, de végül kis ápolás után nagy nehezen összeszedte magát és tovább birkózott. Bácsi kihúzta a harmadik menet álló harcát. A sorsolás után Kazakevics térdelt le, azaz Bácsinak akciót kellett volna csinálnia fél perc alatt a továbbjutáshoz, ebben azonban a fájós térde megakadályozta, és a hátralévő idő második felében ellenfelén fekve tehetetlenül elsírta magát…

“Megroppant a térde, egyelőre nem tudjuk, mi a diagnózis. Kevés az esély rá, hogy a rivális bemenjen a fináléba, de ha így lesz, akkor sem biztos, hogy Peti folytatni tudja a vigaszágon” – mondta az MTI-nek Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya. Maga a versenyző nem nyilatkozott, fájdalmas arccal, elkeseredetten bicegett ki a csarnokból.

Bácsi akkor kerülhet a vigaszágra, ha legyőzője a döntőig menetel.

14:35 – Módos győzelemmel kezdett

Módos Péter révén a magyarok győzelemmel kezdték a londoni olimpia birkózótornáját: a kötöttfogásúak 55 kilós súlycsoportjában szereplő versenyző a nyolcaddöntőben két menetben nyert az üzbég Elmurat Taszmuradov ellen.

Az ExCel központ I-es északi csarnokában, amely korábban a dzsúdós küzdelmeknek adott otthont, ezúttal is majdnem telt lelátók fogadták a sportolókat, csupán néhány üres széksor akadt. Az idén Európa-bajnoki ezüstérmes, 24 éves Módos első meccsén az Ázsia-bajnokság második helyezettjével, a nála négy évvel fiatalabb üzbég Elmurat Taszmuradovval találkozott.

Mindketten óvatosan kezdtek, egyikük sem kockáztatott, így másfél perc meddő tusakodás után kékmezesként először a magyar térdelt le. Riválisa azonban nem tudott mit kezdeni vele, sőt, egy pörgetési kísérletéből kibújt Módos, így a mögékerülésre és a parterhelyzet kivédekezésére is kapott egy-egy pontot (2-0).

A második menetben sem történt értékelhető akció 90 másodpercig, s ezúttal Taszmuradov térdelt le. Módos első kiemelési kísérlete még sikertelen volt, aztán másodjára már elbírta ellenfelét és két pontért megpörgette őt, ezzel megnyerte a második menetet (2-0), egyúttal a mérkőzést is.

A folytatásban az ötszörös világbajnok iráni Szorjan Reihanpurral birkózik majd.

“Bemutatkozásnak nagyon jó volt ez a meccs, remélem, Peti megnyugodott egy kicsit” – mondta Struhács György, a kötöttfogásúak szövetségi kapitánya.

“Az első mérkőzés mindig nehéz, talán a legnehezebb, nagyon örülök, hogy sikerült nyernem. A következő ellenfelem az iráni lesz, de bízom magamban, jó állapotban vagyok” – nyilatkozott Módos.

Szentkirályi Alexandra: érdemes idén belföldön nyaralni
A magyar turizmust csak együtt tudjuk újraindítani – írta a kormányszóvivő.
Észtország és Litvánia további európai országok előtt nyit
Észtország és Litvánia hétfőn megnyitotta határait azon európai országok előtt, ahonnan alacsony számú koronavírus-fertőzöttet jelentettek.
Bereczet három, Calcant két mérkőzésre tiltották el
A Ferencváros játékosa, Tokmac Nguen pedig írásbeli megrovást kapott.
Családjával kocogott a Balaton partján Novák Katalin
Edzéssel zárták a hosszú hétvégét.
Gyász
„Fáradt teste megpihenni tért, hosszú, s szép idő volt, amit Ő megélt. Türelmesen várt az Úr hívó szavára, s most Ő is belépett az örök hazába. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SIPOS SÁNDOR életének 87. évében örökre megpihent. Temetése 2020. június 3-án, szerdán 16 órakor lesz a győrladaméri temetőben. Előtte engesztelő szentmise 15.15 órakor a helyi templomban lesz. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, sírjára a kegyelet virágait elhelyezik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló szerettei
„Megpihent a Dolgos, Jó Apai Szív, áldás és hála övezi e sírt. Szerető Férj voltál, Drága Édesapa, bánatos családodnak most az őrangyala. Fájdalomtól megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy Szeretett Férjem, Drága Jó Édesapánk, Apósom, Nagypapám, Testvérem, Sógorom és Rokonunk, SZAKÁCS SÁNDOR életének 72. évében, hosszú betegség után örökre megpihent. Hamvasztás utáni búcsúztatója 2020. június 4-én, csütörtökön 16 órakor lesz a győrladaméri temetőben. Ezúton mondunk köszönetet mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, sírjára a kegyelet virágait elhelyezik, és gyászunkban osztoznak. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló szerettei
„Váratlanul ért halálod, búcsú nélkül mentél el. Aludd szépen örök álmod, soha nem felejtünk el. Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy szeretett férjem, édesapánk, nagypapánk, apósunk, NÉMETH ÁRPÁD ebergőci születésű, soproni lakos életének 77. évében, türelemmel viselt betegség után elhunyt. Hamvasztás utáni temetése szentmisével egybekötve 2020. június 4-én 11 órakor lesz a soproni Szent György-templomban. Köszönetet mondunk mindazoknak, akik gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló család
BORÁROS BÉLA a győri virágpiac pecsenyesütőjének tiszteletére engesztelő szentmisét mondatunk a lelki üdvéért 2020. június 3-án 17 órakor a győr-újvárosi római katolikus templomban. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy KOVÁCS ERZSÉBET 68 éves korában elhunyt. Temetése 2020. június 3-án, szerdán 15 órakor lesz a banai temetőben. Kérjük a részvétnyilvánítás mellőzését, és koszorú helyett mindenki csak 1 szál virágot hozzon. Köszönettel: a Gyászoló család
Fájó szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy SÁGI SÁNDORNÉ szül. Zsida Anita életének 53. évében elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása június 3-án, szerdán 13 órakor lesz a horvátkimlei temetőben. Egyben köszönetet mondunk mindazoknak, akik utolsó útjára elkísérik, és gyászunkban velünk éreznek. Gyászoló család
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a drága férj, édesapa, nagypapa, TARNAI KÁROLY dekoratőr, süti papa 2020. május 27-én hosszú betegségben elhunyt. Temetését Szegeden tartjuk meg. Részvétnyilvánítás mellőzését kérjük. Gyászoló család
Életünk legszomorúbb napjára emlékezünk, Drága Gyermekünk VINCZE VIKTÓRIA KATALIN halálának 5. évfordulóján. Volt valaki, kiért átsírok sok éjszakát, Volt valaki, kit nem pótolhat senki más. Volt valaki, kit mindennél jobban szerettem, Volt valaki, kiért odaadtam volna az életem. Te voltál az életünk, az álmunk, Te voltál minden boldogságunk. Amióta nem vagy velünk, nehéz teherré vált az életünk. Amíg élünk örökké szeretünk, hiányzol nagyon, soha nem feledünk! Szerető szüleid
Fájó szívvel emlékezünk Drága Fiamra és Édesapánkra VARGA JÁNOS halálának 1. évfordulóján! Ha rád gondolunk, csak könnyezünk, nehéz teherré vált az életünk... Elmentél egy nyári napon, búcsúzni nem volt alkalom. Nagy a mi bánatunk, mélyebb mint a tenger, hogy is tud ennyit kibírni egy ember? Ha behunnyuk a szemünket, Téged látunk ragyogni, érezzük a könnycseppünket arcunkon lefolyni. Most egy csokor virág reszket a kezünkben. s megremeg a lábunk mikor sírodra letesszük. Ha itt lennél és kérdeznéd mi a bajunk, csak annyit mondanánk hiányzol nagyon. Szerető Édesanyád, Gyeremeid Andika, Bálint Unokáid: Lara, Ármin,Vejed Lali
Nehéz elfogadni: ennyi volt a közös emberi élet, ám az emlékek a lelkünkben továbbra is élnek! Tudattal tudjuk, véges a létünk, de lelkünkkel élünk, AKI VELÜNK EMLÉKEZNE GYÚJTSON EGY GYERTYÁT A MA EGY ÉVE ELHUNYT lányomra BANKÓ HENRIETTE szül. Galba Henriette-re Szerető Édesanyád, fiad Márk Hiányzol!
Összetört szívvel emlékezünk Drága Gyermekünk MÓRICZ TAMÁS halálának 1. évfordulójára! A fájdalom amit érzünk irántad leírhatatlan! Nagyon nagyon hiányzol! Hiányzik az a mosolygós arcod. Az a mérhetetlen szeretet ami belőled áradt! Az a drága jó szíved mindenki felé. Élet viteled mottója! Nem az számít mid van, az számít ki vagy! Örökké szeretni fogunk! Anyu, Apu, Testvéred és a kislányod
Szomorú szívvel emlékezünk ID. KOVÁCS SÁNDOR (Csikos) születésének 70. és halálának 17.évfordulójára. Bennünk él egy arc, egy meleg tekintet, egy simogató kéz, egy sóhaj, egy lehelet. Bennünk él a múlt, a végtelen szeretet, amit tőlünk senki, soha el nem vehet. Szerető családod
Fájó szívvel emlékezünk KOLTAI KÁROLYNÉ halálának 17. évfordulójára. Nem múlnak el ők, kik szívünkben élnek, hiába szállnak árnyak, álmok, évek. Férjed, fiaid, menyed és unokáid
In Memoriam Soha el nem múló szeretettel emlékezünk VARGA ANDREA halálának 1. évfordulójára Egy váratlan percben életed véget ért, mint vihar a rózsát, a halál tépte szét. Hosszú útra mentél búcsút nem intettél. Ha elfáradsz utadon, pihenj meg egy percre, tekints le az itt maradt bánatos szívekre. Hiányod fájdalom, elviselni nehéz, örökké él szívünkben a Rád emlékezés. Szerető családod! Nyugodj békében! Akik ismerték és szerették kérjük gyújtsanak egy gyertyát az emlékére!
IN MEMORIAM SZALAI ANDRÁS Tanár Úr halálának 7. évfordulójára. „Elvitted a derűt, a fényt, a meleget, csak egy sugarat hagytál: sz emlékedet. Bennünk él egy arc, egy végtelen szeretet, amitől tőlünk senki soha el nem vehet. Eszünkbe jutnak az együtt töltött napok, fülünkben újra megcsendül a hangod. Könnyes szemmel nézünk fel az égre, szeretünk Téged most és mindörökre.” Szerető családod SZALAI ANDRÁS Tanár úr halálának 6. évfordulója „Nincs nap, sem óra, hogy rád ne gondolnánk. Szívünkben őrizzük szereteted és lelked jóságát. Évre év jön, az idő tovaszáll, de gondolatunk mindig rád talál. Éltet minket a gondolat, hogy odafenn is mindig velünk maradsz.” Szerető családod