Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Nem a kormányhivatal hibázott

Az Országos Vízügyi Főigazgatóság a szerdai győrújfalui közmeghallgatáson elhangzottak kapcsán az alábbi közleményt adta ki.

A közmeghallgatásról itt olvashat >>

„A Mosoni-Duna menti állami tulajdonú árvízvédelmi védvonalak fejlesztése a Duna-projekt részeként valósul meg. A beruházás tartalmáról és a jelenlegi állásáról a beruházó, az Országos Vízügyi Főigazgatóság a kivitelezők bevonásával lakossági fórumon tájékoztatta az érdekelteket. A fórumon bemutatták a kiviteli munkák jelenlegi állását és szó volt a befejezési határidő csúszásának okairól. A csúszás okai között elhangzott állítás, miszerint a területszerzés elhúzódásában a győri kormányhivatalnál tapasztalható egészen kriminális szokások is szerepet játszanak, nem felel meg a valóságnak.

A területszerzés elhúzódása ugyan valóban szerepet játszik a befejezési határidő várhatóan 5 hónapos eltolódásában, a kormányhivatal azonban annak ellenére, hogy a térségben zajló vízügyi beruházások rendkívüli leterhelést jelentenek minden esetben, a rendelkezésre álló határidőn belül elvégezte a feladatát. November közepén a fejlesztést végző kivitelezők, a területszerzéssel megbízott vállalkozó, a vízügyi igazgatóság képviselői, valamint a kormányhivatal érintett szervei a kormánymegbízott által vezetett egyeztetésen tekintették át a felmerülő problémákat. Az egyeztetés is egyértelműen azt igazolta, hogy a kisajátítási eljárások elhúzódása nem a kormányhivatalnál esetlegesen előforduló eljárási hibákra vezethető vissza. Az érintettektől az elhangzott állításokért elnézést kérünk."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megnyílt a jótékonysági faház Győrben

Az idei a hetedik alkalom, hogy a győri önkormányzat a történelmi egyházakkal karöltve jótékonysági… Tovább olvasom