Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra 0°C | 10°C Még több cikk.

Új tagokat nevezett ki az államfő a GVH Versenytanácsába

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) Versenytanácsának tagjává nevezte ki a köztársasági elnök Váczi Nórát szeptember 1-jei hatállyal, Kuritár Dávidot pedig szeptember 11-i hatállyal. Kinevezésük hat évre szól - közölte a GVH hétfőn az MTI-vel.
A versenytanács törvényben meghatározott feladatokat lát el: meghozza a versenyfelügyeleti eljárásokat érdemben lezáró döntéseket, és elbírálja a vizsgálók - versenyfelügyeleti eljárás során hozott - végzései ellen benyújtott jogorvoslati kérelmeket. A versenytanács munkáját a versenytanács elnöke - aki egyben a GVH egyik elnökhelyettese is - szervezi és irányítja, az egyes ügyeket a versenytanács bírálja el. A versenytanács tagjai - versenyfelügyeleti feladataik mellett - közreműködnek a GVH versenypártolási és a versenykultúra fejlesztése érdekében végzett tevékenységében is.
    
A versenytanács elnöke és tagjai döntéshozataluk folyamatában függetlenek, a jogszabályok alapján, de meggyőződésüknek megfelelően döntenek, és döntéseikkel összefüggésben nem befolyásolhatók, illetve nem utasíthatók - írta a GVH. A testület döntéseivel szemben bírói felülvizsgálat kérhető.
    
Váczi Nóra 2010-től már volt a GVH Versenytanácsának tagja, majd a versenytanács mellett működő döntéshozatalt támogató csoport vezetője lett, Kuritár Dávid pedig 2011-től dolgozik a GVH-ban.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagyot drágul a benzin és a gázolaj is

Drágul 9 forinttal a 95-ös benzin és 6 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szerdán. Tovább olvasom