Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Újabb afrikai búcsú: Nigéria-Dél-Korea 2-2

Szabadrúgásgól, fejesgól az egyik oldalon, szép akciógól és tizenegyesgól a másik oldalon. Közben óriási helyzeteket hagytak ki mindkét oldalon. Dél-Korea a továbbjutó, Uruguay lesz az ellenfelük a legjobb 16 között.

Nigéria - Koreai Köztársaság 2-2
Durban, Durban Stadion
Vez.: Benquerenca (portugál) - Cardinal, Miranda (portugálok)

Nigéria: Enyeama - Afolabi, Shittu, Yobo (Echiejile), Odiah, K. Uche, Ayila, Etuhu, Kanu (Martins), Yakubu, Obasi

Koreai Köztársaság: Dzsong Szung Jong - Csa Du Ri, Li Dzsung Szo, Cso Jung Ho, Li Jung Pjo, Li Csung Jong, Ki Szong Joeng (Kim Dzsae Szung), Kim Dzsu. V., Pak, Pak Csu Jong, Jom K. H.

Gsz.: Uche, Yakubu ill. Li Dzsung Szo, Pak Csu Jong


Izgalmas mérkőzésen az afrikai csapat előtt is sok lehetőség adódott, hogy gólokat lőjön, sok helyzetet kihagyott a Koreai Köztársaság csapata is. A meccs embere Pak Csu Jong, aki megmutatta, hogy a Jabulanival is lehet szabadrúgásból gólt lőni. A meccs lúzere posztra ezúttal Yakubu Ayegbenit jelöljük, aki képes volt négy méterről eltalálni egy vizespalacot (az üresen tátongó kapu helyett).

Medve bá': - Igen jó meccs volt, igen sok helyzet kimaradt. Most látom, visszajött a tarka kismacskánk.
Eta néni: - Újabb afrikai csapat búcsúzott a folytatástól. A banán és a kakaó helyett marad nekünk a Jeyuk ssambap.


90+3. perc: Vége a meccsnek. Dél-Korea boldog. Argentína mögött ők a csoport második helyezettjei.

90+1. perc: Pak Csu Jong helyett Kim Dong Dzsin a pályán. Újabb perc telt el. Argentína megint betalál.

90. perc: 3 perc a hosszabbítás. Obinna távolról lő nem sokkal a kapu mellé.

89. perc: Obinna cselezget, aztán húszról lő: a reklámtábláról pattanik a hálóra a labda.

85. perc: Kim Dzsae Szung jön Ki Szong Joeng helyére.

79. perc: Martins óriási labdát kap, nincs lesen, mert beragadt a középső védő. Martins a kimozduló kapus mellett a kapu mellé pöcciti a labdát. A másik meccsen Argentína gólt lőtt.

77. perc: Li Csung Jong tisztán kap labdát tizenhatos bal oldalánál, lövése elég jól csavarodik, de nem elég erős, Enyeama véd.

Medve bá': - Korea ha akarná, hülyére verhetné az afrikaiakat.


75. perc: Pak Dzsi Szung hülyét csinál Echiejiléből, míg becselezi magát majdnem az ötös sarkáig, lövése oldalról talál a hálóba.

71. perc: Mentés helyett Shittu parádés mozdulattal sarkalja a saját kapujára. Nem sokkal megy mellé.

70. perc: Obinna váltja az utóbbi percek kulcsemberét, Yakubut.

68. perc: Kim Nam Il labdát veszít a saját tizenhatosán belül, aztán hátulról belerúg Obasiba: tizenegyest lőhet Nigéria, a vétkes sárgát kap. Yakubu Ayekbeni balra lő laposan, a koreai kapus jobbra vetődik. 2-2

66. perc: Ayila beadása jókor és jól jözz az alapvonalról, Yakubu az ötös vonalán állva képes volt nem a hálóba lőni, helyette Dzsong Szung Jong vizespalackját találja el.

Eta néni: - Na, ezt még én is berúgtam volna a virágos klumpámban.


63. perc: Jom Ki Hon helyére Kim Nam Il jön.

Medve bá': - Bótos Teca azt mondta, soha nem enne koreai vagy kínai kaját. Nem örült, amikor elmondtam neki, hogy az egyik tarka kismacskánkat szomszéd Kari unokájának a kínai barátnője vitte el pár napja.


62. perc: Remek koreai kontra végén Pak Csu Jong akrobatikus mozdulattal emelt kapura középről, Enyeama elé magas volt a lövés védéséhez.

61. perc: Li Jung Pjo is próbálkozik távolról, Enyeama véd.

58. perc: Yakubu elé keveredett a labda a tizenhatoson belül, ő azonban addig várt, míg odaért egy koreai láb.

56. perc: Kanu helyére Martins jön.

54. perc: Pak Csu Jong most 35-ről lövi kapuira a szabadrúgást, centikkel megy mellé.

49. perc: Pak Csu Jong szabadrúgásból szerzi meg a vezetést az ázsiaiaknak. Szépen csavarta el a sorfal mellett, a megpattanó labda a kapu bál sarkába szállt, Enyeama nem védhetett. 1-2

Medve bá': - Lajoska rúgott annak idején ilyen gólokat a szomszéd falunak. Előre vigyorgott mindenki, amikor odaállt a labda mögé a kaputól 18-25 méterre a szabadrúgásokhoz.


48. perc: Li Jung Pjo lő a jobb szélről laposan, Enyeama - még ha elsőre úgy tűnik is, hogy nehezen, de - véd.

Eta néni: - Zenék innen és onnan.

46. perc: Csere: Yobo helyére jön Echiejile.

Eta néni: - Izgalmas volt az első félidő. A banán legalább olyan jó, mint a rizs.
Medve bá': - Jobb is, hogy ezt a meccset nézem, mert itt legalább vannak gólok, nem úgy mint a másik meccsen.


45. perc: Vége az első féldiőnek.

41. perc: Ayila kap sárgát, Kim Dzsut vágta fel. A szabadrúgás laposan száll a val alsó sarok felé, Enyeama véd.

38. perc: Nigéria számára csak a győzelem jelent esélyt arra, hogy csoportmásodikként továbbjussanak. Ehhez az is kell, hogy Argentína megverje a görögöket. A másik meccsen egyelőre nincs gól.

37. perc: Li Dzsung Szo fejel be egy balról érkező beadást, teljesen üresen érkezett a hosszún (Afolabi maradt le róla). 1-1.

36. perc: Uche távoli bombája a kapufán csattan.

30. perc: Obasi remek csele után gyenge lövést ereszt meg, nehézkesen véd a koreai kapus, botrányosan rosszul jön ki a másik oldalon a kollégája. Enyeama szabálytalan is ráadásul, sárga lapot kap a tettéért.

25. perc: Tanulnak a játékosok: Ayila arcához közel került egy koreai kéz, az afriaki arcára azonnal mérhetetlen fájdalom ült.

Eta néni: - A gasztronómia éppúgy a kultúra része, mint az irodalom. Mivel a nigériai költőt nem nagyon találni, így elsőként két érdekes ételt ajánlok azok figyelmébe, akik nem tudják, kinek szurkoljanak. Itt a Jeyuk ssambap, az érdekes koreai étel, míg a nigériai gasztromóniából magyar nyelven a kadunai csodabanán receptjét találtam.


20. perc: Kiegyenlített a játék, próbálkozik mindkét csapat. A koreaiaknál van többet a labda a gól óta, de veszélyes kontrákat vezethetnek az afrikaiak. Nigériai szabadrúgás száll a kapu mellé-fölé, Uche lőtt.

12. perc: Uche góljával vezet Nigéria! Odiah, az afrikai balhátvéd az oldalvonalon vezette a labdát, szorongatott helyzetben nagyszerűen adott középre, ahol Uche jól érkezett, Csa Du Ri nagyon lemaradt róla. Uche a tíz méterről egyből a kapuba lőtt. 1-0

Medve bá': - A koreai gyerek csúnyán lemaradt a nigériairól. Lackóék fiának is szoktam mindig mondani, ha csak egy pillanatra nem figyelsz, a csatár pont azt a pillanatot fogja kihasználni, hogy gólt rúgjon rólad.


10. perc: Shittu egy mozdulata után a bal térdéhez kapott, némi ápolás után visszatérhetett.

8. perc:  Ki Szung Jong próbálkozik távolról, nagyon fölé megy a lövés.

5. perc: A sérült játékos visszatérhetett.

3. perc: Li Csun Youngot hordágyon viszik le a pályáról.

2. perc: Eladják a labdát a nigériaiak, az Afolabi mögé küldött labdát Li Csung Jong jobbról, a kaputól 6 méterről mellé lőtt.

1. perc: Nigéria kezdi a meccset.

Medve bá': - Mind a kettőnek van esélye továbbjutni, úgyhogy nagy harc lesz itt ma.


"Nem a döntetlenért megyünk majd ki a pályára. Nagyon nehéz mérkőzésre számítok" - jelentette ki Huh Dzsung Mu, az ázsiaiak szövetségi kapitánya. A szakvezető ezzel utalt arra: nem feltétlenül abban bíznak, hogy Argentína érvényesíti a papírformát a görögök ellen, hanem saját kezükben akarják tartani a sorsukat.

Lars Lagerback csapata zárt kapuk mögött készül Durbanben, a svéd szakvezető pedig a nyilvánosságnak csak annyit mondott: Nigéria szerencsés, hogy két veresége ellenére még reális esélye van a továbbjutásra, s igyekeznek élni ezzel a lehetőséggel.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vb 2010: Görögország-Argentína 0-2 - Messiék következő ellenfele Mexikó

Az isteni Diego fiai ezen a meccsen visszafogottan játszottak, de Argentína így is simán verte a… Tovább olvasom