Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Szerelem a kolera idején

(Love in the Time of Cholera)
Színes, feliratos amerikai romantikus dráma, 2007

Főszereplők: Javier Bardem, Giovanna Mezzogiorno, Benjamin Bratt, Catalina Sandino Moreno, Hector Elizondo, John Leguizamo, Liev Schreiber, Laura Harring
Rendezte: Mike Newell

A fél évszázadot átölelő mágikus és érzéki történet egy kolumbiai férfiról szól, aki több mint ötven évet vár az egyetlen igaz szerelmére. Javier Bardem játssza a telegráf hivatalnok és költő Florentino Arizát, aki egy szempillantás alatt beleszeret a helyi öszvérkereskedő szépséges lányába, Fermina Daza-ba (Giovanna Mezzogiorno), de a lány apja nem hajlandó gyermekét egy szegény hivatalnokfiúhoz adni, és inkább elköltözteti egy másik városba, nehogy a két fiatal egybekelhessen. Eleinte még levelek útján próbálják egymással tartani a kapcsolatot, de az évek teltével a lány hozzámegy egy jómódú orvoshoz, dr. Juvenal Urbinóhoz (Benjamin Bratt), aki sokat segít Cartageńa városának a pusztító kolerajárvány legyőzésében. A pár évekre Párizsba költözik, és bár Fermina megfeledkezik volt szerelméről, Florentino sosem felejti el a lányt. A férfi megszállottan keresi más nők karjaiban a szerelmet, de közben egy percre sem tud megszabadulni első szerelme emlékétől. Az időközben gazdag hajótulajdonossá váló férfi szíve türelmes, és akár egy emberöltőt is hajlandó Ferminára várni.

INFÓ

A film a Nobel-díjas író, Gabriel García Marquez Szerelem a kolera idején című világhírű regénye alapján készült. A könyv eredeti spanyol nyelven 1985-ben jelent meg először a kolumbiai Oveja Negra kiadó gondozásában, de igazán nagy visszhangot az irodalmi életben három évvel később vert, amikor megjelentek a fordításai a világ különböző országaiban. A regény díjak sorát nyerte, bár írója már korábban is világhírnévnek örvendett, és a Száz év magány kapcsán irodalmi Nobel-díjjal is jutalmazták. Nem egy hagyományos szerelmi történet, mert karakterei alaposan kidolgozottak, akiknek a sorsa fél évszázadon át összefonódik egy ismeretlen nevű városban valahol a XIX. és a XX. század derekának Kolumbiájában.

Mike Newell rendező számára e mű "olyan, mint egy nagy óceánjáró, ami elmondja az igazat az emberekről, legyenek azok fiatalok, vagy akár öregek. Látom rajta a szüleimet, látom magamat, amikor még fiatal voltam, és látom a mostani önmagamat és a barátaimat."

"A sztori tökéletesen egyedi és eredeti. Ez minden idők egyik legnagyobb elmesélt szerelmi története. A stílus, ahogyan García Márquez ír, és a könyv időkezelése, valamint a love story epikus jellege szinte kiáltott azért, hogy filmvászonra vigyük" - meséli Scott Steindorff producer, aki évekig küzdött azért, hogy megszerezhesse a filmjogokat.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem vagyunk szexgépek - Tabuk nélkül 01.31.

Lassan már odáig jutunk, hogy nekünk, pasiknak mindent tökéletesen kellene tudni, csak mert mi… Tovább olvasom