Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

Kitiltották az orosz Távol-Keletről a YouTube-ot

Egy távol-keleti orosz bíróság megtiltotta a hozzáférést a YouTube videofájl-megosztó portálhoz, mivel azon megjelent egy az orosz igazságügyi minisztérium által szélsőségesnek minősített videó.

A habarovszki határterületen lévő Komszomolszk-na-Amure bírósága az Oroszország az Oroszoké című videó miatt hozta meg az ítéletet. A felvételen a Szláv Szövetség nevű szélsőséges nacionalista csoport tagjai láthatók, amint náci karlendítéssel üdvözlik egymást, horogkeresztes karszalagot viselnek és tiszteletadásként térdet hajtanak Adolf Hitler fényképe előtt.

A YouTube-ot birtokló Google oroszországi leányvállalatának szóvivője alkotmányellenesnek nevezte a Komszomolszk-na-Amuréban született bírósági döntést, a Rosznet nevű internetszolgáltató pedig, amelyre a tilalom vonatkozik, bejelentette, hogy fellebbez a döntés ellen.

A bíróság felszólította a szolgáltatót, hogy akadályozza meg a hozzáférést további négy weboldalhoz is, amelyeken egyebek között Hitler Mein Kampfja olvasható.

A szélsőségek visszaszorítására szánt orosz törvényeket már több bírálat érte azért, mert a kritikusok szerint felhasználhatók a véleménynyilvánítás szabadságának korlátozására.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A mobiltelefonok koszosabbak lehetnek a vécélehúzóknál

A mobiltelefonok jóval "mocskosabbak" lehetnek a vécék lehúzókallantyúinál - derítette ki a Which?… Tovább olvasom