Kisalföld logö

2019. 04. 22. hétfő - Csilla, Noémi Még több cikk.

Olimpiai bajnok vízilabdázó válaszolt a gyerekek kérdéseire Győrben - videó

A Tandem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesület életmódformáló, szabadidős rendezvénysorozatra hívja a győrieket és a környéken élőket. A projekt megnyitóján a gyerekek ismert sportolókat kérdezhettek.
Áprilistól mintegy 60 alkalommal várják az érdeklődőket a csaknem tíz hónapos sportrendezvény-sorozatra. Az egyesület túrázni, kerékpározni, lovagolni, evezni, táncolni, jógázni, kangoozni hívja a résztvevőket, akikkel a Nyugat-magyarországi Egyetem által felkarolt projekt során Győr és a Szigetköz szépségeit is megismertetik.

 
A Tandem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesület 2007. március 15.én alakult Győrött, 14 alapító taggal. Fő tevékenységünk, tandemkerékpár túrák szervezése, látássérültek számára, látó emberek segítségével.

Az Együtt Egyért programsoroztaról további információkat a www.tandemszem.hu oldalon talál.
"Egy Európai Uniós pályázat biztosítja a fedezetet a lebonyolításhoz. Azt hiszem a repertoár az idő múlásával csak bővülni fog, hiszen az is célunk, hogy bemutassuk Győr sportolási lehetőségeit, klubjait, és egyáltalán természeti szépségeit. Tévhit, hogy az egészség csupán pénz kérdése. A városban a folyók adta opciókat csak néhányan ismerik: kevesen használják a kerékpárutakat, sokan az erdei torna pályáról sem hallottak. A nemrég átadott Barátság Parkot már többen látogatják, de más városrészek lakói is mozoghatnának ott, hiszen kiválóan megközelíthető akár tömegközlekedéssel is. Egyszóval, változatos programmal várunk mindenkit, iskolást vagy felnőttet, fiatalt vagy szép‐korút, családot vagy egyedülállókat - mondta a kisalfold.hu-nak Kárpáti Gábor projektvezető.

Galéria kép

A rendezvénysorozat megnyitóján a Tandem Egyesület általános iskolásoknak szervezett vetélkedőt, ahol a fiatalok kipróbálhatták azokat a sportágakat, amelyeket a látássérültek űznek. Később arra is volt lehetőségük a gyerekeknek, hogy ismert sportolóktól kérdezzenek. Az iskolások Gergely István kétszeres olimpiai bajok vízilbadázót, Hornyák Ágnes és Kovacsics Anikót, az Audi ETO kézilabdázóit, valamit Földingné Nagy Judit olimpikot maratoni futót faggatták.

Gergely István kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázóSorsoltak a vízilabda vb-re: csak a harmadik kalapban a mieink

Elkészült a júliusi, sanghaji vizes világbajnokság 16 csapatos férfi vízilabdatornájának kiemelése az április 15-én esedékes csoportsorsolásra: Magyarország csak a harmadik kalapba került.

Ezt azt jelenti, hogy a kínai vb alapszakaszában nem találkozhat Brazíliával, Németországgal és Ausztráliával. Viszont több, a végső győzelemre szintén esélyes együttessel is "összejöhet" kvartettjében, miután az első kalapba tették a legutóbbi Világkupa első négy helyezettjét: Szerbiát, Horvátországot, Spanyolországot és az Egyesült Államokat, a másodikba pedig a Világligából kvalifikált Montenegrót és Olaszországot, továbbá Kanadát és Romániát. Magyarország sem a Világkupában, sem a Világligában nem indult.

A vb-sorsolás "kalapösszetétele": A: Szerbia, Horvátország, Spanyolország, Egyesült Államok B: Montenegró, Románia, Kanada, Olaszország C: Brazília, MAGYARORSZÁG, Németország, Ausztrália D: Dél-Afrikai Köztársaság, Kazahsztán, Japán, Kína

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pénteki tipp: Hányadik lesz az MK-ban az Audi-ETO?

A hétvégén Győrben rendezik a női kézilabda Magyar Kupa döntőjét. Vajon nyerni tud-e zsinórban… Tovább olvasom