Kisalföld logö

2018. 12. 13. csütörtök - Luca, Otília -5°C | 0°C Még több cikk.

MKB Euroleasing BSE Esma 90-73

Katasztrofálisan kezdett a soproni csapat. Támadásban erőlködtek, védekezésben pedig rendre lemaradtak.
A BSE Holland-Corn irányításával és Perevic ponterősségre révén előbb 8–2-re húzott el, majd miután a játék képe nem változott, a 9. percben már 22–11-re vezettek a fővárosiak. Hogy mégis a közönség vastapsával zárult az első szakasz, arról Borovickova gondoskodott a negyed utolsó pillanatában a félpályáról dobott triplájával.

A második szakaszban valamelyest javult a soproniak védekezése, ám támadásban továbbra is voltak hibák, így „talált" kosarakkal tartotta előnyét a BSE. A soproniak a 18. percben Horváth kosarával egyenlítettek és az annyira megtörte a fővárosi együttest, hogy játékosai képtelenek voltak betalálni a gyűrűbe. Az utolsó másfél percben a soproniak valósággal átrohantak ellenfelükön. Lendületben maradt a hazai csapat, és Blahuskova, valamint Kovacevic villanásaival hamar 10 pont fölé nőtt a különbség. A szívós fővárosiak azonban nem adták fel, beesett egy-egy dobás Andótól és Kosjártól, valamint a sokat támadó Holland-Corntól is. Így aztán sokáig maradt a 10 pont körüli különbség.

A zárószakasz is nagy dobópárbajt hozott, három perccel a vége előtt 10 ponton belülre került a BSE, ám a végjáték hazai parádét hozott, ekkor már a sokak által várt gyors, szellemes játékát nyújtotta a soproni csapat és egy élvezetes meccsen végül biztosan győzött.

Natalia Hejkova: – Mindenképp pozitívum, hogy a borzasztó gyenge kezdés után is harcoltak a lányok. Az első negyedet leszámítva nagyjából azt kaptam, amit reméltem, és végre ezúttal nem ötemberes volt a csapat.

Déri Csaba: – A második negyedben mezőnyből húsz dobásunkból csak három ment be, ekkor fordítottak a hazaiak, az utolsó percekre pedig elfáradtunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Grosics tudja kik voltak a besúgók az Aranycsapatban

Grosics Gyula azt mondta, tudja, hogy ki volt besúgó az Aranycsapatban, de nem nevezi meg őket, mert… Tovább olvasom