Tüdőembóliára gyanakodnak

Zavadszky Gábor futballista váratlan halálát valószínűleg tüdőembólia és szívinfarktus okozta.

A ciprusi Apollon Limassolnál játszó, a magyar válogatottban négyszer szerepelt Zavadszky Gábor pénteken, életének  32. évében hunyt el ciprusi lakásán. Váratlan halálát valószínűleg tüdőembólia és szívinfarktus okozta.

Korábbi játékostársa és barátja, Hrutka János arról tájékoztatta az MTI-t, hogy már befejeződött a  boncolás, de az orvosok még nem tudják pontosan megmondani Zavadszky  Gábor halálának okát.
„Tüdőembóliára és szívinfarktusra gyanakodnak a szakemberek. A  pontos ok valószínűleg a szövettani vizsgálat után derül  ki. Egyelőre annyit árultak el, hogy a halál pénteken 18 és 19.30  óra között állt be” – mondta a távirati irodának a  labdarúgó-válogatott menedzsere, aki Zavadszky családjával utazott  ki Ciprusra.

„Gábor szerdán még pályára lépett egy bajnokin, melynek során izomszakadást szenvedett combjában, és kórházba szállították. Onnan nem sokkal később hazamehetett, majd tegnap ismét kivizsgálásra hívták be. Egyelőre ennyit hallottam, délután Limassolból már  valószínűleg többet tudok mondani” – mondta Hrutka még délelőtt.
Az AP hírügynökség Frikszosz Szavvidesz egyesületi szóvivő  nyilatkozata alapján közölte, hogy az akkor már halott játékosra  lakásán talált rá éjféltájt a csapatorvos, aki aggódott amiatt, hogy  többször is hiába próbálta elérni őt telefonon. A doktor azt is  elmondta, hogy a középpályás fájdalomcsillapítót szedett a  sérülésére, és amikor pénteken 18 óra körül utoljára beszéltek, azt állította, hogy jobban érzi magát. A klub internetes honlapján található szakvélemény szerint elképzelhető, hogy tüdőembólia végzett a futballistával.

Zavadszky itthon a Ferencvárosban, a Dunaferrben és az MTK-ban is megfordult, előbbi két klubbal a bajnoki címet is elhódította. Tagja volt annak az FTC-nek, amely kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába 1995-ben, és ott volt az  atlantai olimpiát megjárt csapatban is.
Az MTK Baráti Köre ma este megemlékezést tart a Hidegkuti-stadionban. A baráti kör az MTK labdarúgócsapatának hivatalos honlapján jelezte, klubhovatartozástól függetlenül  mindenkit vár a 19 órakor kezdődő megemlékezésre, amelyen a középpályás egykori csapatának, az MTK-nak a játékosai is jelen lesznek. Az FTC honlapja szerint várhatón kedden szállítják haza Zavadszky Gábor holttestét Ciprusról.