Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Súlyos baleset: autó és vonat ütközött - fotók

Sopronból Győr felé közlekedő személyvonat és egy Fiat kisteherautó ütközött csütörtökön dél körül a fertőhomoki vasúti átjárónál. Az autó vezetőjét súlyos sérülésekkel szállították a soproni kórházba.

17.41

A rendőrség elsődleges megállapítása szerint a férfi valószínűleg relatív gyorshajtás miatt nem vette észre a piros jelzést.

A Soproni Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretein belül vizsgálja a baleset körülményeit. 

14.01

Sopronból Győr felé közlekedő személyvonat és egy Fiat kisteherautó ütközött csütörtökön dél körül a fertőhomoki vasútátjárónál. 

Az autó a fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott; amikor a piros jelzést észrevette, fékezni kezdett, de már nem tudta elkerülni, hogy  összeütközzön a személyvonattal. 

Autó és vonat ütközött Fertőhomoknál. Fotó: Magasi


Az autó 32 éves vezetőjét súlyos sérülésekkel a soproni kórházba szállították. 

A soproni tűzoltók három járművel vonultak a helyszínre, feszítővágóval kellett a személyautó sofőrjét kivágni a roncsolódott járműből.

Rázó László, a GYSEV Zrt. szóvivője portálunknak elmondta, az érintett szakaszon késésekre kell számítani, várhatóan egy óra múlva áll helyre a vonatforgalom.

12.12

Információink szerint személyvonat és autó ütközött a fertőhomoki vasúti átjáróban csütörtökön dél körül.

Olvasóink írták

36 hozzászólás
12
 • 36. nága 2012. április 03. 21:52
  „A GYSEV rengeteg kárt szenved a sok ámokfutó miatt - ez itt a leglényegesebb.”
 • 35. Pistike 2012. április 03. 12:18
  „34. Contar

  "Ha a telefonálás leköti az embert, akkor teljesen mindegy , hogy a kezében tartja a telefont, headset-et használ, vagy kihangosítót."

  Kutatások kimutatták, hogy vezetés közben, a kézben tartott telefon (vagy bármilyen tárgy) jobban elvonja a figyelmet a vezetéstől, mint maga a beszélgetés.”
 • 34. Contar 2012. április 02. 08:37
  „Ha a telefonálás leköti az embert, akkor teljesen mindegy , hogy a kezében tartja a telefont, headset-et használ, vagy kihangosítót.

  Ha pedig valaki nem tud megfelelni a kihívásoknak, annak érdemesebb elgondolkodni egy munkahely-munkakör váltáson !”
 • 33. Primavera 2012. április 02. 08:16
  „Pistike! Ez van mikor elbeszélünk egymás mellett. :)
  Konkrétan nem magára telefonálás tényére utaltam,mint figyelemelterelésre-hogy kezébe veszi, tárcsáz, stb- hanem inkább arra amit az után írtam.Amikor mindenkinek minden kell rögtön, azonnal. Két szállításra megjelölt cím közt eltelik jó esetben 5-10 perc,és ez idő alatt már a fejében kavarok 4-5 hívás rendelése, amit természetesen akkor tud csak leírni, vagy telefonon megrendelni ha megáll.(de ezek részletkérdések és csak az tudja aki ebben benne van nap, mint nap-tehát én nem :) .
  Nanu! teljesen igazad van, inkább érjen 1 órával később, és valóban nem mentség.
  Én egészen más munkahelyen dolgoztam jó pár éve,de tudom, hogy ha nem indultam el időben akkor nem értem el az utolsó buszomat.Annyira jól meg nem kerestem, hogy minden ilyen alkalommal valami fizetős vendéglátóhelyet vettem volna igénybe.”
 • 32. Pistike 2012. április 01. 16:59
  „30. Primavera

  "folyamatosan hívják az ügyfelek telefonon,szó szerint folyamatosan!!!!!"

  Hallottál már Headsetről, vagy kihangosítóról?
  Én az eBay-en vettem 7000fT-ért. Csak bedugom a szivargyújtóba, egyszer összepárosítom a telefonnal, utána már automatikusan megtalálják egymást. Kínai, de jó a hangminősége. A telefont elő sem kell venni a zsebemből.”
 • 31. Nanu 2012. április 01. 16:08
  „Mentség ez mind akkor, ha életed veszted? Így nagyobb veszélybe hozod a családod megélhetését szerintem! Inkább 1 órával később érj haza, mint sehogy!!! Persze lehet más véleményed, ez az enyém!”
 • 30. Primavera 2012. március 31. 14:23
  „Nagyon sajnálom a fiatalembert. Mielőbbi gyógyulást kívánok neki. Szerencsés abból a szempontból, hogy ilyen kollégái vannak, mint az előttem író. Ez így helyes, nem hiányzik neki, hogy még a kollégái is ellene forduljanak. Elég a baja úgy gondolom. Van a családomban, aki hasonló munkát végez. Tudom, hogy mennyire feszített a tempó, hogy milyen pontosan el kell számolni az idővel, km-rel, hogy folyamatosan hívják az ügyfelek telefonon,szó szerint folyamatosan!!!!! kinek mi kell, és mindenkinek azonnal ,és máris, és rögtön, mert addig áll a munka a műhelyben, nem tudnak haladni az autószerelők, nem tud eladni az üzletében, nem tudja kiszolgálni a vevőit a másik stb.Ha két autóval mennének az is kevés lenne. Sokszor vége már a munkaidőnek és még mindig úton vannak. Tudom, hogy micsoda regisztráció jár ezzel, hogy mivel és miként kell elszámolni, hogy mennyi pénzt kell kezelni, micsoda felelősség, hiszen a munkabérből megy el , ha elszámolja magát az is ha másképp fogyaszt az autó, ha nem ér vissza időben a telephelyre ott is álla munka.Ki az az épelméjű aki ezt kockáztatná??
  Igenis, az embernek a mai világban fontos a munka helye, nem engedhet meg magának semmi olyat, amivel kockáztatná a helyét (pláne, ha családja van, gyerekei, hitele). Gondolom, nem vagánykodásból ment "relatíven" gyorsan, nem azért mert nem volt jobb dolga, gondolom nem először járt arra, az is nyilvánvaló, hogy mindent elkövetett az ütközés elkerülése érdekében. Abban is biztos vagyok, hogy ha felépül, a legnagyobb gondja nem a saját baja lesz, hanem az ami az autóval történt...., és a munkahelye....”
 • 29. DT1 2012. március 30. 20:42
  „Szintén Unix dolgozóként annyit fűznék hozzá a történethez ,hogy remélem a legjobbakat,és hogy mindebből maradéktalanul felépül,és itt nem taglalnám védeném kollégám,de kiszállítóként gyakran 3-400 km-t talpalunk,és elegendően nagy nyomás van rajtunk.Aki megjárta már ezen cégek bármelyikét tudja miről van szó.A megélhetéssé váló vezetés előbb utóbb bajhoz vezet.De mi nem azért jutunk az intenzívre mert élményautózás közben 200-al lecsuszunk az útról.Meg akarunk élni.És mindenki tudja saját munkahelyén mennyit ,és mennyi szabálytalan dolgok kell elkövetni azért hogy élhess.Én is egyetértek a veszélyességével mindennek,és hogy mi más történhetett volna,de maradjunk a tényeknél,egy fiatal férfi,munkavégzése közben figyelmetlen volt,és tragédiát szenvedett.Ő,és nem egy csapat gyerek.És arról gondoskodom ,ha ennek az embernek bármi visszamaradna ebből a súlyos balesetből,akkor jelenlegi kollegái közül akit csak lehet mögé fogunk állítani.És segíteni fogjuk.Mindannyian halottuk ,és aggódunk érte.És meg kösszönnénk közvetlen kollégáinak ha tudatnák a flottával állapotát.”
 • 28. Nanu 2012. március 30. 17:22
  „odafigyelés kéne, semmi más!! Ha tudom hogy ott a sín, azon általában vonatok közlekednek, vagy jobbról vagy balról, tehát lassítok és jobbra illetve balra fordítom a fejem! Akinek nem ér ennyit az egész, hogy 1 percel később ér oda ahova indult, akkor menjen is bele annyit tudok mondani”
 • 27. kábéé 2012. március 30. 16:20
  „én nem mentettem egy pillanatig sem. Világos, hogy ő hibázott, csupán azért írtam h valóban beláthatatlan az átjáró.. Arról nem is beszélve, hogy a Kossuth utcai éjjel-nappalinál a dupla vasúti átjárónál ha nem lenne sorompó, kb minden órában lenne baleset. Nem egyszer volt már, hogy vittem az alkatrészeket, a lámpa pirosra váltott és kényelmesen még az előttem haladó 4-5 autó átment mert nem figyelik a jelzéseket. Ami még jobb ami megint csak nem egyszer fordult elő, hogy se piros se fehér fényjelzést nem adott a lámpa, mégis az emberek úgy átmentek mintha meggyőződtek volna, hogy nem jön vonat. Ez az átjáró rohadtul veszélyes, amióta ezeket láttam soha nem megyek úgy át, hogy ne nézzek körbe, erre figyeljen oda mindenki aki arra jár!!”
 • 26. támogató 2012. március 30. 15:44
  „ilyen kéne:
  http://i41.tinypic.com/x5nm6o.jpg”
 • 25. dömdömdöm 2012. március 30. 13:56
  „spongyaboby
  Már bocs...senki nem örült a bajának, de nehogymár még fel is mentsd, mert a munkáért tette...
  Ha az ott nem egy vasuti átjáró és nem egy vonat, hanem egy óvodáscsoport és mondjuk köztük a gyereked, akkor is hasonló mondatokat írnál???”
 • 24. Nanu 2012. március 30. 10:21
  „Nem csak az utat kell nézni, és akkor meglátod a vonatot :)”
 • 23. kábéé 2012. március 30. 09:11
  „sajnos ez így van, a munkatársam valószínűleg hibázott.. kint voltam a helyszínen és a vonatot valóban nem lehetett látni, mivel Fertőhomok felől tartott a 85-ös felé és az erdősáv eltakart mindent. Kurbli valószínűleg ezt a srácot láttad durva manőverekben, mert a többiek normálisan közlekednek, ezt tudom mert én is kiszállítok. Abban viszont egyetértek mindenkivel, hogy nem közlekedhetne senki sem úgy, hogy azzal mások testi épségét veszélyeztesse! Rengeteget vagyok úton a 85-ösön és sajnos szinte majdnem minden alkalommal látok olyan előzéseket amik hajszálon múlnak.. remélem sokan tanulnak ebből az esetből, hogy vezetés közben az utat kell nézni..”
 • 22. Mankapunka 2012. március 29. 23:51
  „spongyabobi

  Eléggé gyerekesre sikeredett ez a telefonos sztori. Nagy telefonos akkor kérjen valakitől head-set,vagy akár már a vezetéknélkülit.

  Ja,és ha telefonálok már,akkor legalább nem tövig nyomom a gázt,főleg,ha ismeretlen terepen vagyok.”
 • 21. karakter 2012. március 29. 22:32
  „"A rendőrség elsődleges megállapítása szerint a férfi valószínűleg relatív gyorshajtás miatt nem vette észre a piros jelzést."
  Ezek szerint nem lépte túl az adott útra engedélyezett legnagyobb sebességet, mert akkor nem relatív gyorshajtás lenne, hanem szimplán gyorshajtás. Nem?”
 • 20. Cloeon_dipterum 2012. március 29. 21:17
  „Sajnos ezen az áron tanulják csak meg az autósok egy életre szólóan, hogy nem hiába létezik a KRESZ. :(”
 • 19. józanparaszt 2012. március 29. 21:07
  „Soha nem tudom elképzelni, hogy mi lehet annál fontosabb, ha egy vasúti átjáróhoz közeledek, ne az legyen ezer %-ig a legfontosabb. csak a magát mindenhatónak tartó soför lehet az ilyen. jobbulást neki”
 • 18. Pistike 2012. március 29. 21:04
  „15. spongyaboby

  "Lehet nem jó kedvükben telefonálnak.....talán az üzletet hajtják,hogy ne veszítsék el a munkájukat ebben a csodálatos világban!!!"

  Szerinted ez elfogadható indok, hogy valaki esetleg mások életét is veszélyeztesse?”
 • 17. hehe08 2012. március 29. 20:43
  „micsoda video!!!!
  durva!”
36 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

SVSE: Bücs Zsolt az új pályaedző

Bücs Zsolt lett az SVSE pályaedzője. A szakember az Újpesttől érkezett Sopronba. Tovább olvasom