Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

Simonyi-bélyeget adnak ki

Amint kiengedik a karanténból, Charles Simonyi első útja Magyarországra vezet. Egyházasfalu pedig az űrturista fényképével ellátott bélyeget ad ki.

Az egyházasfalui gyökerekkel rendelkező Charles Simonyi első útja Magyarországra vezet, hétfőn érkezik Budapestre. Az űrturista jelenleg a Moszkva melletti Csillagvárosban tartózkodik. Simonyit a karanténban orvosok vizsgálják, ahogy fogalmazott: „nyaggatják". Mindenesetre jól tűri az ellenőrzéseket és várja, hogy kiengedjék. Horváth András, a Magyar Asztronautikai Társaság elnöke tájékoztatása szerint hétfőn délelőtt közéleti személyiségekkel, délután pedig magyar tudósokkal és diákokkal találkozik Budapesten. Ezen alkalomból a társaság emlékérmet is átad majd Simonyinak.

Amíg az űrturista Csillagvárosban várja, hogy „hazaengedjék", az egyházasfalui önkormányzat eldöntötte, tisztelegve a nem mindennapi teljesítmény előtt, személyes bélyeget adatnak ki, amelyek kereskedelmi forgalomba ugyan nem kerülnek, de a polgármesteri hivatal a Simonyi arcával ellátott bélyegeket ragasztja majd küldeményeire. Első körben pár száz darabot rendelnek meg, a későbbiekben pedig mindig annyit, amennyire igény mutatkozik. Eső János polgármester lapunknak elmondta, unokatestvére elektronikus levélben már megadta hozzájárulását, és megtiszteltetésnek érzi, hogy szülei szülőfalujában ilyen módon is gondoltak rá.

A személyes bélyeg a megoldás

Tomecskó Tamás, a Magyar Posta szóvivője elmondta, személyesbélyeg-szolgáltatásuk lehetővé teszi, hogy igény szerint bárki megjelenjen a bélyegeken. A darabszámot ez esetben a megrendelő döntheti el, miként neki kell a költségeket is kifizetnie. Példának okáért egy 20 darabos bélyegív 1600–2100 forintba kerül.

P. Horváth László

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Polgárháborús filmben statisztálnak

Az HBO gyártásában készülő tévésorozathoz válogattak statisztákat Sopronban. A válogatás este hatig tartott, de már déli 12 órára összegyűlt a szükséges számú jelentkező. Az 1790-es években játszódó film háttérszereplőinek ün-neplő tömeget kell alakítaniuk a fertődi kastélyban. Tovább olvasom