Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 20°C | 32°C Még több cikk.

Medervizsgálat lesz a Fertőrákosi öbölen - mutatjuk mire számítson!

Június 14. és 30-a között több változássak kell számolnia a horgászoknak, sport vitorlázóknak, wind- és kitesurf sportolóknak.
Felhívjuk a Fertő tavi horgászok, sport vitorlázók, wind- és kitesurf sportolók figyelmét arra, hogy június 14. és június 30 –a között a Fertőrákosi öböl területén, a Sopron – Fertő Vízi Telep átfogó fejlesztése (Fertő - Part fejlesztés) részeként a Sopron – Fertő Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. átfogó medervizsgálatot végeztet.

A munkálatok célja, hogy a mederben található idegen és veszélyes tárgyak, (a 2017-es évi tűzvészből származó veszélyes tárgyak, világháborús lőszerek, lövegek) és egyéb ott található veszélyes eszközök feltárása mielőbb megtörténjen. A medervizsgálatot a Fertő tavi Speciális Kutató és Mentő Vízi Polgárőr Egyesület szonárral felszerelt hajók segítségével végzi a megadott időszakban.

A munkálatok során a medervizsgálatot végző szakemberek a mederben talált kisebb tárgyakat a partra vontatják, míg a nagyobb tárgyak helyét jól látható jelző zászlókkal jelölik meg. Kérjük a sportolókat, horgászokat, hogy a jelzőoszlopokat hajóikkal, csónakjukkal ne közelítsék meg, illetve ezeket a tóból ne vegyék ki!

A munkálatok ideje alatt, illetve amíg a tóban jelzőoszlopok vannak, sötétedés után senki sem tartózkodhat a vízen, ebben az időszakban az éjszakai horgászat TILOS!

A munkálatok idején, illetve addig, amíg jelzőoszlopok vannak a tóban, wind-, valamint kitesurffel vízre menni tilos és életveszélyes!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiégett egy garázs és benne két autó Röjtökmuzsajon

Kiégett egy garázs és benne két autó Röjtökmuzsajon
A tűz a szomszédos ház tetőszerkezetére is átterjedt. Tovább olvasom