Kisalföld logö

2019. 07. 19. péntek - Emília 17°C | 27°C Még több cikk.

Indul az új szemeszter a nyugdíjasegyetemen Sopronban

Február 19-én indul a Soproni Nyugdíjasegyetem 17. szemesztere. A jelentkezéseket február 19-ig várják a 99/518-126-os és a 99/518-142-es telefonszámon.
A Soproni Egyetem honlapján online is regisztrálhatnak az érdeklődők. A hat előadásból álló programsorozat díjtalanul látogatható.

Összeállt a nyugdíjasegyetem tavaszi szemeszterének programja. A hagyományoknak megfelelően a GYIK Rendezvényházban tartjuk az előadásokat

– közölte a főszervező prof. dr. Faragó Sándor, a Soproni Egyetem rector emeritusa. – Február 19-től kéthetente, keddi napokon, 15.30-as kezdéssel hat előadáson vehetnek részt az érdeklődők. A résztvevők betekintést nyerhetnek az egyetemen zajló tudományos és oktatási spektrum érdekes és értékes elemeibe.
 
A soproni nyugdíjas-egyetemisták jó hangulatú órákon bővítik ismereteiket. Most jön a 17. szemeszter. Fotók: Magasi
A hat előadásból álló programsorozat díjtalanul látogatható.

„Az életnek tanulunk! – Barangolások a tanulás ösvényein a tudás fájáig" című értekezésével lép közönség elé február 19-én Kissné dr. Zsámboki Réka egyetemi docens, a Benedek pedagógiai kar tudományos és külügyi dékánhelyettese. Két hétre rá a természeti örökségünket veszélyeztető özönnövényekről szól Korda Márton, az erdőmérnöki kar munkatársa. Az „Ellentmondások fája és gyümölcse – Az alma kultúrtörténete" című előadást március 19-én hallhatja a közönség prof. dr. Konkoly-Gyuró Éva egyetemi docenstől. Április 2-án dr. Hofmann Tamás egyetemi docens a fűben, fában lévő antioxidánsokkal ismerteti meg a nyugdíjas-egyetemistákat.

„Cukiságok vagy nemszeretem állatok? – Kisemlőskutatások testközelből" címmel dr. Kalmár Sándor egyetemi docens osztja meg vizsgálódása eredményeit április 16-án hallgatóságával. A tavaszi szemeszter záró előadását U. Nagy Gábor, az AMI intézetigazgatója tartja „Táj, identitás, építészet" címmel április 30-án.

A résztvevőket prof. dr. Faragó Sándor rector emeritus köszönti majd az előadásokon.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Régi kincsek a jövő nyelvén

Felújítás miatt várhatóan áprilisig zárva - olvasható a kiírás a Templom utcai Esterházy-palota… Tovább olvasom