Kisalföld logö

2019. 02. 20. szerda - Aladár, Álmos 2°C | 11°C Még több cikk.

A varázsfuvola a Szentmargitbányai Kőfejtőben

A 2019-es szezonban Mozart: A varázsfuvola című operáját, az egyik legismertebb és legkedveltebb operát tűzik színre a Fertő-tó melletti Szentmargitbánya kőfejtőjének szabadtéri színpadán.
A különleges helyszín egyedülálló, lélegzetelállító és mesés kulisszát szolgáltat Mozart szerelemről és józan észről szóló meséjéhez, s egyben főszerepet is kap Raimund Bauer színpadképében: a fény, a világosság mellett a színpad középpontjában egy felhőcunami áll, mely a filozófikus kérdések megfelelő taglalására lesz hivatott.

A Cornelius Obonya és Carolin Pienkos rendezőpáros először rendez Európa egyik legnagyobb szabadtéri színpadán, a premier 2019. július 10-én lesz. A párosnak azonban nem ez az első közös rendezése, tavaly nagy sikerrel rendezték a Milanói Scalaban A denevért.
Januschke, akit a kőfejtő közönsége 2015-ben már megismerhetett a Szerelmi bájital zenei vezetőjeként és dirigenseként ismertette a szereposztást. Kiemelte, hogy a 17 előadás alatt kettős szereposztás lesz, melyben a már nemzetközileg sikeres művészek mellett mint például Pamina szerepében Ana Maria Labin, Tamino szerepében Attilio Glaser, az Éj Királynőjében Danae Kontora, a fiatal, feltörekvő tehetséges generáció is lehetőséget kap. Az első udvarhölgyet például második szereposztásban az a magyar Kristóf Réka alakítja, aki 2017-ben a Virtuózok nyertese lett. Jövőre új lesz a zenekar is, többfordulós meghallgatás után egyértelműen a Budapesti Filharmónia Társaság Zenekarára esett a választás.

Papageno szerepében a színészcsaládból származó, a német nyelvterületen ismert közönségkedvenc színészt, Max Simonischeket láthatja majd a közönség. Az operát szervező Arenaria 2019. január 26-án statisztaválogatást tart, a produkcióhoz táncosokat illetve olyan statisztákat keres, akiknek van tehetsége a táncos feladatokhoz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adventi gyertyagyújtás a Jerevánon Sopronban

Az első gyertyát december másodikán délután 5 órakor gyújtják meg. Tovább olvasom