Kisalföld logö

2019. 02. 21. csütörtök - Eleonóra -1°C | 10°C Még több cikk.

Nyári programok iskolásoknak

A Balatonnál, a Velencei-tónál és az ország más részein is táboroznak idén nyáron rábaközi gyerekek.

Közeledve a tanév végéhez, adódik a kérdés; az iskolák szerveznek-e nyári tábort tanulóik részére? Mint a válaszokból kiderült, eléggé vegyes a kép.

Vannak iskolák, ahol érdeklődésünkre nemleges választ kaptunk. Másutt helyben keresnek elfoglaltságot a gyerekeknek. S persze olyan intézményeket is találtunk, ahol – hasonlóan a korábbi évekhez – lehetőséget kínálnak diákjaiknak a táborozásra a Balatonnál vagy az ország más tájain.

A csornai Széchenyi tanulói részére – csakúgy, mint a korábbi években – idén is szervez nyári táborokat. Kristófné Horváth Erzsébet igazgató elmondta: Balatongyörökön sport-, környezetvédő és alsós üdülőtábor várja a gyerekeket. Zenei tábor Győr mellett, számítástechnika- és angol nyelvi kurzus az iskolában lesz. Mostanra a negyedik osztályosok befejezték a sarródi erdei iskolát, a hatodikosok pedig Balatongyörökre utaztak ugyancsak az egyhetes erdei iskolába. A nyári táborozás tanulónként tizenhétezer forint: a szállást és az utazást az önkormányzat finanszírozza. A idei táborozásra körülbelül 150 gyerek indul a Széchenyi-iskolából.

A csornai II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központ diákjai is táborozhatnak a nyári hónapokban – tudtuk meg Fehér Lászlóné igazgatótól. Szőcén, Balatongyörökön és a Velencei-tónál időzhetnek az iskola tanulói. A táborozás – amelyen a jelentkezés alapján nyolcvan gyerek vesz részt – útiköltséggel együtt mintegy húszezer forintba kerül.
A kónyi általános iskolások részére többféle programot szerveznek – tudatta Turiné Németh Mária igazgató. Ilyen a népi kismesterségek tábora, a néptáncostábor kicsiknek-nagyoknak hazai környezetben, továbbá az  úszásoktatás kezdőknek és haladóknak Csornán. A Balatonnál és az ország más részein nem terveznek táborozást.

A szanyi Szent Anna Katolikus Általános Iskola tanulói Káptalanfüreden, az ottani ifjúsági táborban nyaralhatnak egy hétig – tájékoztatott Tóth Tibor igazgató. A költségeket a szülői munkaközösség, az önkormányzatok – Szany, Rábaszentandrás, Sobor – és a táborozó gyerekek állják.

A bősárkányi iskolások hazai környezetben, úgynevezett nyári napközibe jelentkezhetnek, amely négy héten át tart – mondta el Nagy Jolán igazgatóhelyettes. A programban többek között kerékpáros ügyességi verseny, játékos sportversenyek, arcfestés, tekeverseny, gyöngyfűzés, kerékpártúra a madárvártához és győri városnézés szerepel. A programok költségeit az önkormányzat vállalja, az étkezésért ugyanazt az összeget kell fizetniük a gyerekeknek, mint a tanév során.
A szili diákok Balatonmáriafürdőn, Kőrösszakálon és a szlovákiai Jókán időzhetnek a nyár folyamán – válaszolta érdeklődésünkre Dománné Varga Hermina igazgatóhelyettes. A költségek zömét pályázaton nyert pénzből fedezik, a gyerekeknek minimális összegű hozzájárulást kell fizetni a hétfőtől hétfőig tartó táborozásért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lovasélet: hiányzik a szervezettség, összefogás

Tavaly év végén alakult meg Farádon a Rábaközi Lovasklub Sportegyesület. A civil szervezet tovább színesíti a falu és a térség lovaséletét. Az egyesület elnöke Szalay Ferenc fiatal helybeli gazdálkodó, titkára Élő Gyula. Céljuk a lovassport hagyományainak ápolása, a lótenyésztés szakszerű fejlesztése. – Tizennyolc alapító tagunk van, a létszám folyamatosan bővül. Tovább olvasom