Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Megérkezett a harang

Őrbottyánban készült a hédervári lélekváltó harang. Öntéskor az adományozók névsorával ellátott tábla lett beolvasztva a harangtestbe. Hamarosan felszentelik.
 – Községünk temetőjében üresen áll a harangláb, ezért a közösség értékeinek gyarapítására egy közös harang készíttetését kezdeményeztük. Az alapítvány nyitott ehhez egy elkülönített bankszámlát. Nagy összefogás volt ez a község részéről és harangszóval adhatunk hangot ennek. Július 7- én felszentelik a hédervári Szent Mihály-plébániatemplomban – mondta el lapunknak Györkös István, a Hédervár Templomaiért Alapítvány elnöke.
Fotó: Hédervár Templomaiért Alapítvány
Fotó: Hédervár Templomaiért Alapítvány
A bronzharang 58 kg, amit Gombos Miklós harangöntő készített a Hédervár Templomaiért Alapítvány és az egyházközség tervei alapján.

– Az ötlet akkor vetődött fel, amikor az alapítvány torony­órát készíttetett a Szent Mihály-templomba. 2019. januárban megrendeltük a harangot, amely pünkösdvasárnapra megérkezett a faluba. Öntéskor az adományozók névsorával ellátott táblát olvasztottak be a harangtestbe. Így személyesebb a közös búcsúzás hangja. Öt hónap alatt 1,7 millió forint gyűlt össze 161 adományozó segítségével. A harang öntése, kivitelezése 711.200 forint volt, a tartószerkezet és az elektronikus mozgatóegység 510.000 forint lesz, ezenfelül a haranglábhoz hangvetőket kell készíteni. A fennmaradó összeget az alapítvány kiegészíti és a temető emlékhelyének rendbetételére fordítjuk – zárta szavait Györkös István.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hódító hódok a Szigetközben

Júliusban a Szigetközi Natúrpark Egyesület vette kézbe a térségben elszaporodott hódállomány ügyét.… Tovább olvasom