Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -6°C | 2°C Még több cikk.

Pincetűz Marcalvárosban

Sszerencsére nagyobb volt a füstje, mint a lángja annak a tűznek, ami Győrben egy panelház pincéjében ütött ki.

Személyi sérülés nem történt, s szerencsére nagyobb volt a füstje, mint a lángja annak a tűznek, ami Győrben egy tízemeletes panelház pincéjében ütött ki tegnap délután. A győri tűzoltóság ügyeletére több jelzés érkezett arról, hogy a pince, mások szerint a negyedik emelet is kigyulladt.

A tűzoltók nagy erőkkel indultak a riasztásra, s minden olyan technika a helyszínre érkezett, amire ilyenkor szükség lehet, fecskendőktől az emelőkosaras gépkocsiig. A győri tűzoltóság parancsnoka, Hullámos László ezredes elmondta lapunknak, hogy a szomszédos városoktól is segítséget kértek. Szerencsére már az első felderítésnél megállapította a szolgálatparancsnok, hogy a Répce utca 10-es számú ház pincéjében égtek a limlomok, két lépcsőház a tizedik emeletig füsttel telítődött. Ezért volt pánikhangulat.

Hullámos ezredes tájékoztatása szerint szerencsére senki nem sérült meg – a helyszínen lévő mentők több embert megvizsgáltak, de nem volt füstmérgezett sem –, a tüzet lokalizálták a tűzoltók, s a szemetet, bútorokat s megannyi kacatot a szabadba hordták. Azokat a lakásokat mind átvizsgálták, ahol ajtót nyitottak nekik. Ahol nem, ott a munkák befejezése után újból megpróbáltak bejutni, hogy meggyőződjenek, nem lett-e ott rosszul valaki.

Azt, hogy mi okozta a tüzet, elsőre nem lehetett megállapítani, lehetett eldobott csikk vagy rövidzárlat is. Ezt a tűzoltóság vizsgálja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért ment a hetes cellába a villanyszerelő?

A munkabiztonsági felügyelőség továbbra is vizsgálja a múlt heti halálos áramütés körülményeit. A legfontosabb kérdés az, miért dolgozott a szerencsétlenül járt férfi olyan helyen, ahol nem kellett volna, s ahol nem kapcsolták ki a 20 ezer voltos feszültséget. Az biztos már, hogy valaki hibázott, de az korántsem, hogy az áldozat. A munkáltatóval szemben nagy valószínűség szerint bírságot szab ki a felügyelőség. Tovább olvasom