Kisalföld logö

2019. 01. 17. csütörtök - Antal, Antónia 0°C | 10°C Még több cikk.

Elköszönnek a polgármesterek

Három kistérség tizenöt leköszönő polgármesterét búcsúztatták Győrújbaráton. Van köztük, aki 27 éve szolgálja faluját.
Három kistérség tizenöt leköszönő polgármesterét búcsúztatták szerdán Győrújbaráton. Van köztük, aki huszonhét éve szolgálja faluját, s állítják, nem olyan könnyű „letenni a lantot". 

Többségük nyugdíjba megy, ketten pedig más területen folytatják munkájukat a tizenöt leköszönő polgármester közül, akiket tegnap búcsúztatott a győri, a téti és a pannonhalmi kistérség és Medgyasszay László országgyűlési képviselő, megköszönve a többéves közös munkát.
A leköszönő vezetők között volt Balogh József győri polgármester is, aki négy ciklus után búcsúzik székétől, és saját bevallása szerint sikerült végig jó viszonyt fenntartania a környékbeli települések polgármestereivel.

– Akkor működnek jól a dolgok, ha a települések vezetői, félretéve akár a politikai nézeteiket is, együtt, egymást is segítve dolgoznak a boldogulásukért. Győr a környező települések nélkül ugyanúgy életképtelen lenne, mint a falvak a megyeszékhely nélkül – mondta Balogh József.  

Megtelt az új győrújbaráti faluház, kivételesen kötetlen, mindenféle munkától mentes ebédre ültek össze a polgármesterek, a társaságon Medgyasszay László örömmel nézett végig.

– Örülök, hogy ennyien összejöttünk, s még azok is egy asztalhoz ültek, akiknek egyébként nem zökkenőmentes a viszonyuk. Az emberi kapcsolatok ugyanis fontosabbak minden szakmai küzdelemnél, politikánál, hiszen a mi feladatunk nem más, mint az emberek szolgálata – mondta a parlamenti képviselő, amit Szabó Ferenc, a téti kistérség vezetője is megerősített, hozzátéve, hogy éppen ezért teljesen elszakadni nem lehet.

– Aki egyszer „megfertőződött" ezzel a munkával, legfeljebb tünetmentes lehet, gyógyult nem. Aki egyszer polgármester volt, az már mindig felkapja a fejét, ha a költségvetés kerül szóba, és összeszorul a gyomra, ha leépítésről esik szó – jegyezte meg Szabó Ferenc, s valószínűleg ezzel minden jelenlévő egyetértett.

A leköszönő településvezetők között, ha az életkorát tekintve nem is, a szolgálatot illetően mindenképpen Nagy Ferenc, Győrszemere (most még) első embere vezet: huszonhét éve áll a falu élén, kezdetben tanácselnökként, majd polgármesterként, s most is csak azért köszön el, hogy átadja a helyet a fiataloknak. – Mikor kapjanak lehetőséget, ha nem most? Biztos vagyok benne, hogy újra megválasztottak volna, de inkább a háttérből segítem a falut.

A jelölteknek azt mondtam útravalóul, hogy ne feledjék: mindenki egyforma, s bár mindenkinek másképp kell mondani, de nem mást. Türelemmel és tisztelettel kell szolgálni, s mindenkivel szót kell érteni, amit a saját legnagyobb eredményemnek tartok. Na és persze azt, hogy eddig soha nem kellett egyetlen forint hitelt sem felvennünk, mégis fejlődik a falu – mondta Nagy Ferenc, aki fél éve tudatosan készül a pihenésre, igaz, pénteken még ugyanúgy bemegy dolgozni, mint bármikor máskor.

A búcsúzó polgármesterek Győr-Moson-Sopron megye emlékérmét, díszoklevelet és emlékkönyvet vehettek át, s miután eljött a jól megérdemelt pihenés időszaka, remélhetőleg teljesül Medgyasszay László jókívánsága:

– Azt kívánom a nyugdíjba vonuló polgármestereknek – a saját életemből tudom, nincs ennél nagyobb ajándék –, hogy élvezzék a családjukkal töltött időt, s minél többször hallják: „Gyere velem játszani, papa!"
Akiket elbúcsúztattak: Kovács József (Rábacsécsény), Samu László (Ravazd), Nagy Ferenc (Győrszemere), Balogh József (Győr), Csóka István (Győrság), Soós Lajos (Nyúl), Somogyi György (Abda), Vámosi László (Pázmándfalu), Némethné Kiss Gizella (Tényő), Feller Sándor (Árpás), Csete Gyuláné (Felpéc), Szalma István Géza (Töltéstava). Nem tudott részt venni a találkozón Pánczél Benedek (Pannonhalma), Takács Ferenc (Vámosszabadi) és Hahn László (Pér).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Védett lehet a Holt-Marcal

Védettség alá helyezhetik a győri marcalvárosi Holt-Marcal-tavat és környékét, ahol számos védett… Tovább olvasom