Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Éjszaka a múzeumban

Győr - Szobrok, kitömött állatok ugyan aligha kelnek életre úgy a győri kiállítótermekben, ahogy az Éjszaka a múzeumban című filmekben – a Ben Stiller által játszott őrnek meggyűlt velük a baja –, mégis megelevenednek nálunk is a gyűjtemények napnyugta után.

A múzeumbogarak június 20-i rajzásáról, azaz a szokatlan időpontra meghirdetett, szokás szerint izgalmas éjszakai programokról sajtótájékoztatón beszélt Bódis Beatrix, a Városi Művészeti Múzeum munkatársa. Elmondta: a múzeumok hosszú éjszakája sok munkát jelent a kiállításokat szervező intézményekben dolgozóknak. Viszont ezúttal bevonnak más neves személyeket is a tárlatvezetésekbe, például Maszlay István színészt, dr. Lanczendorfer Zsuzsanna néprajzkutatót. Sztárvendég lesz Tóth Gabi, előadást tart dr. Czeizel Endre orvos genetikus Munkácsy betegségeiről.

A Múzeumok Éjszakáját több európai nagyvárosban megtartják, hazánkban 200 múzeum 2000 programmal csatlakozott a művészeti és történelmi értékeket népszerűsítő akcióhoz, Győr múzeumai pedig 21 eseménnyel – derült ki a sajtótájékoztatón.

A győri programok között szerepelnek gyerekeknek szervezett képzőművészeti foglalkozások. Például paripát készíthetnek, hogy Napóleon katonáit eljátszhassák. Az Üvegolló elnevezésű fodrászversenyt látványshow-val egybekötve tartják meg és a Váczy-gyűjteményben egy ódon szekrény belsejébe óránként bele lehet nézni, pedig ezt máskor nem tehetik meg a látogatók. Ezúttal viszont tangóharmonikán előadott francia sanzonokat is hallgathatnak. A szervezők azt szeretnék bizonyítani, hogy a kiállítótermek izgalmas találkozási helyek lehetnének. Ösztönzésként játékot hirdettek: aki minél több múzeumba ellátogat ezen az éjszakán és begyűjti az ezért kapott múzeumbogarakat, azt éjfélkor meglepetés várja az Esterházy-palotában.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ön mit szeret Győrben? És mit nem? Válaszol: Markó Iván

Győr - Folytatjuk sorozatunkat, és ahogy a korábbi cikkekben, úgy most is a következő egyszerű… Tovább olvasom