Kisalföld logö

2019. 07. 24. szerda - Kinga, Kincső 19°C | 32°C Még több cikk.

Csak a főváros fejlődött: Budapest-Vidék 823-195

Magyarország beruházásainak mintegy fele Budapesten valósult meg tavaly, egy fővárosi lakosra 823 ezer forintnyi beruházás jutott, míg egy vidéki emberre 195 ezer forint.

Magyarország beruházásainak mintegy fele Budapesten valósult meg tavaly, egy fővárosi lakosra 823 ezer forintnyi beruházás jutott, míg egy vidéki emberre 195 ezer forint - közölte a Főpolgármesteri Hivatal kedden az MTI-vel a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adataira hivatkozva.

A KSH nemrégiben közzétett, a gazdasági szervezetek 2009-es beruházásairól szóló jelentéséből kiderül, hogy az ország beruházásainak 46 százaléka a fővárosban teljesült, és a koncentráció fokozódott az elmúlt két évben - olvasható a közleményben.

Mint írták, a tavalyi év végén valamivel több, mint 3.015 milliárd forint értékű beruházás valósult meg Magyarországon, ebből 1.616 milliárd forint (54 százalék) a fővároson kívül, 1.400 milliárd forint (46 százalék) Budapesten teljesült.

A Közép-Magyarországi Régiót együtt számítva kitűnik, hogy 1.653 milliárd forint értékű beruházás, az ország beruházásainak 55 százaléka a fővárosban és vonzáskörzetében valósult meg.

A gazdasági szervezetek által végzett beruházások teljesítményértéke a gazdasági válság miatt országosan 11 százalékkal csökkent 2009-ben, a megelőző évhez képest. A visszaesés azonban eltérő mértékben jelentkezett a fővárosban és vidéken: Budapesten 5 százalékkal volt kisebb a beruházások értéke a 2008-ban mértnél, míg vidéken 15 százalékos volt a csökkenés - olvasható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyesül a Raiffeisen és az anyabank

Összeolvadásra törekszik a Raiffeisen International (RI) és ausztriai anyabankja, a Raiffeisen… Tovább olvasom