Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

Június 6-ig pályázhatnak akik a Paks II projektben akarnak dolgozni

Az erőműben az ötös és hatos blokk turbinacsarnoka alap és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására lehet pályázni
Tender írt ki 770,6 millió euró értékben a Paks II projekt keretében az erőműben az ötös és hatos blokk turbinacsarnoka alap és kiegészítő berendezéseinek gyártására és szállítására a Roszatom vállalatcsoporthoz tartozó Akcionyernoje Obscsesztvo Inzsinyiringovaja Kompanyija ASE - közölte szerdán a RIA Novosztyi hírügynökség.

A pályázatokat június 6-ig várják, a tender első szakaszának eredményét június 26-ig kihirdetik.
A hírügynökség idézte Alekszej Lihacsovnak, a Roszatom vezérigazgatójának a Világgazdaság számára az év elején adott interjúját, amelyben Lihacsov kijelentette, hogy "minden beszerzés nyíltan és átláthatóan valósul majd meg, összhangban az Európai Unió előírásaival".
 
AFP/Mychele Daniau
A kép illusztráció
Forrás: AFP/Mychele Daniau

A hírügynökségi jelentés emlékeztet rá, hogy az Európai Bizottság jóváhagyta a Paks II projekt keretében az új reaktorblokkok megépítését, az Országos Atomenergia Hivatal pedig kiadta Paks II. környezetvédelmi telephelyengedélyét. Jelenleg az új blokkok építési munkálatai megkezdésének engedélyeztetése folyik.

A felek 2014 végén írták alá az új reaktorblokkok megépítéséről szóló megállapodást az orosz VVER-1200-as technológia alapján. Oroszország a projekthez 10 milliárd euró hitelt biztosít Magyarországnak.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy veszteséggel zárta 2016-ot az MSZP, a Jobbik 50 milliót takarított meg - grafika

Több parlamenti képviselettel rendelkező párt 2016-os pénzügyi beszámolója jelent meg szerdán a Hivatalos Értesítőben. Tovább olvasom