Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Bevált stresszoldók

Miért tartják a sportot stresszoldónak? Mert a mozgás lehetővé teszi, hogy oldódjunk, kifejezzük magunkat és kiteljesedjünk.
Sport

Miért tartják a sportot stresszoldónak? Mert a mozgás lehetővé teszi, hogy oldódjunk, kifejezzük magunkat és kiteljesedjünk. Megtanít uralkodni az energiáink felett és irányítani azokat egy cél érdekében. Lehetővé teszi, hogy felépítsük magunkat és teljesítményünkön keresztül nagyobb önbizalmat szerezzünk. Kapcsolatot teremt másokkal a csapatsportokban, megadja a szolidaritás tapasztalatát, mely elengedhetetlen az erőszakos indíttatások kézben tartásához. A sportversengés a belső feszültség feletti egyre nagyobb uralom.

Mosolyogj!

A jókedv, a nevetés valóban gyógyító hatású. A jóízű nevetés kedvezően hat a testre és lélekre, akárcsak a szívből jövő mosoly. A nevetés egészségre gyakorolt jótékony hatását az orvostudományban is egyre többen felismerik és alkalmazzák. A gyermekkórházakba látogató bohócdoktorok is „nevetésterápiával" igyekeznek elősegíteni a mielőbbi gyógyulást. A nevetés ugyanis serkenti a vérkeringést, az agy oxigénellátását, fájdalomcsillapító, nyugtató hatású. Napi néhány perces önfeledt nevetés vagy akár szívből jövő mosoly bizonyítottan jobb kedvre hangol, szellemileg egészségesebbé, kiegyensúlyozottabbá tesz.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Repülhetnek-e a betegek?

A korszerű utasszállító repülőgépek biztonságosak és kényelmesek, ennek ellenére utasként kismértékben még ma is számolni kell bizonyos szokatlan hatásokkal. Ma már szinte bárki bárhová elrepülhet, azonban az idült betegségben szenvedők vagy betegségből lábadozók mindig kérjék ki kezelőorvosuk véleményét az utazással kapcsolatban. Tovább olvasom