Kisalföld logö

2019. 04. 19. péntek - Emma Még több cikk.

Kosárlabda - Akadémiai összegzés Sopronban

Akadémiaként működik a Soproni Sportiskola. Horváth József szakmai vezetőt kérdeztük, milyen plusz feladatokat ad a vezetőségnek az átalakulás.
– Rengeteg feladat van aminek meg kell most felelnünk. Amikor megkaptuk az akadémiai címet, akkor kilencven százalékban készen álltunk ugyan a feladatokra, de nyilván akadtak problémás pontok, ezeket folyamatosan javítjuk. Azt hadd jegyezzem meg, hogy edzőink maximálisan partnereink, így természetesen sokkal könnyebb dolgunk van. Nyilván nem működik minden tökéletesen, vannak hibáink, amiket javítanunk kell, de bátran kijelenthetem: nincs szégyenkezni valónk. Sikerrel oldottuk meg a legfontosabb feladatunkat, hogy a szakmai munkát szétválasztottuk a menedzsmenttől és a többi problémás területen is haladunk – mondta el Horváth József. Elárulta, nincs kifejezetten több adminisztráció, ami az irodai munkát illeti, az edzéstervezésnél vezettek be inkább újdonságokat. „A mai rendszerünket bárki átlagon felülinek minősítené" – fűzi hozzá a vezető.

Megkérdeztük, hogy az edzők teljesítményére vonatkozóan is vannak-e új elvárások, ellenőrzések?

– Több fajta ellenőrzés is van; két edzőt minősítési eljárás alá vettünk, ahol minden edzést négy szakember figyel és értékel. Az idei évben Tóth Alexandra és Bali Ádám a kiszemelt, őket Bokor Ákos, Gottschling Gábor, dr. Szekeres Csaba és jómagam figyeljük. Ezen felül a szövetségtől is érkeznek ellenőrök, akik az edzéseket véletlenszerűen látogatják. Gyakorlatilag mindent figyelünk. Aki kicsit járatosabb a kosárlabda utánpótlásban, az tudja, nem lehet egy tényezőt kiemelni, hanem összességében kell vizsgálni a folyamatokat – mondta el Horváth József.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Női kézilabda NB I - Új kapussal erősített a Mosonmagyaróvár

Női kézilabda NB I - Új kapussal erősített a Mosonmagyaróvár
Az Eu-Fire Mosonmagyaróvár a szezon végéig megszerezte a NEKA kapusát, Herczeg Lilit. Tovább olvasom