Meggyőzték

2024.04.26. 07:41

A második hívással célt értek a csalók: közel 1,4 milliója bánta a Győr-Moson-Sopronban élő hölgynek

Egy Győr-Moson-Sopronban élő hölgy az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Schutterstock

A csalók magukat banki alkalmazottnak, majd hivatalos szerv dolgozójának kiadva április közepén – több alkalommal –felvették a kapcsolatot telefonon a későbbi sértettel, és különböző indokokra hivatkozva rábírták őt, hogy bankszámláján lévő pénzét – a védelem érdekében – egy általuk megjelölt számlaszámra mentse át. A hölgy – miután a csalók által elmondottakat az interneten ellenőrizte és azt valósnak gondolta – az instrukciónak eleget téve a számlájáról levett pénzt – összesen 1.390.000 forintot – egy győri bankautomatán keresztül öt részletben áttette a megadott számlaszámra.

Az ügyben a Győri Rendőrkapitányság – a Mátrix Projekt keretében – csalás bűntette miatt folytatja a büntetőeljárást - írta honlapján a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában