Lett lecke a törököknek

Az október 13-i sorsolás után még úgy tűnt, hogy a török, a spanyol, a holland, az orosz és a horvát labdarúgó-válogatott az esélyesebb az Európa-bajnoki pótselejtezőkön, de a magyar idő szerint vasárnap hajnalban befejeződött első felvonás alapján már az sem lenne meglepő, ha a lett, a norvég, a skót, a walesi és a szlovén együttes kerülne a 16-os mezőnybe.
A lettek Rigában legyőzték az esélyesebb törököket.

A legváratlanabb eredmény „természetesen” ismét Rigában született, a selejtezőkön a tavaly vb-résztvevő lengyeleket, valamint a magyarokat is meglepő lettek újra Maris Verpakovskis góljával győztek, 1–0-ra a világbajnoki bronzérmes törökök ellen.
A spanyolok majdnem „ráfáztak”, csak a 85. percben szerezték meg Henning Berg öngóljával a 2–1-es győzelmet az előzetesen esélytelennek tartott norvégokkal szemben.
Glasgow-ban a töretlen akarás diadalmaskodott az egyéni tudás fölött, vagyis a skótok 1–0-ra legyőzték a legutóbbi EB-n elődöntős, s a Hampden Parkban is sokat támadó hollandokat.
– Az első félidőben kiválóan futballoztak játékosaim, briliáns teljesítményt nyújtottak. A szünet után már fáradtabban mozogtak, de ekkor is jól dolgozott a csapat – dicsérte tanítványait Berti Vogts, a szigetországiak német szövetségi kapitánya.
A hollandokat dirigáló Dick Advocaat már a szerdai visszavágóra készül, úgy véli, még semmi sem dőlt el.
– Egyelőre 1–0-ra vezetnek a skótok az első félidő után. Biztos vagyok abban, hogy az amszterdami ötvenezer szurkoló megnehezíti majd a rivális dolgát.
Moszkvában nem született gól, pedig az oroszok mindent megtettek azért, hogy előnybe kerüljenek a walesiekkel szemben.
Zágrábban óriási presztízscsatát láthattak a szurkolók, s Dado Prso hiába szerzett vezetést már az 5. percben a horvátoknak, Ermin Siljak a 22. percben egyenlített, így a szlovénok várják kedvezőbb helyzetben a ljubljanai visszavágót.