Kisalföld logö

2018. 12. 19. szerda - Viola -5°C | 3°C Még több cikk.

Stoptáblával a biztonságért Sopronban a Póda Endre utcában

Megoldást ígért az önkormányzat a Póda Endre utcaiak problémájára, s meg is született a határozat: stoptábla tiltja majd a gyors kanyarodást. A balesetek számának csökkenését remélik az intézkedéstől.
Három baleset történt két héten belül – írtuk május 3-i lapszámunkban. Egy ott élő hívta fel a figyelmet a Póda Endre utcai kereszteződés veszélyességére. „Félelmetesen nagy forgalom lett, néhány éve az utolsó utca voltunk..." – fogalmazott olvasónk, úgy jellemezve a helyzetet, hogy rengeteg autó van a környéken, egy-egy lakáshoz több kocsi is tartozik, nincs elég parkolóhely, s gyakran úgy állnak meg a járművek, hogy akadályozzák a közlekedést. Ráadásul mindig mindenki siet, nem figyelnek egymásra.
Figyelni kell, hamarosan megváltozik a közlekedési rend a Póda Endre utca és az Ív utca kereszteződésében! Fotó: Magasi
A problémát rögtön továbbítottuk az önkormányzathoz, Mágel Ágost, a városfejlesztési bizottság elnöke pedig a napokban már egy megoldási javaslattal is élt.

– Kimentem a helyszínre és alaposan megvizsgáltam a helyzetet és a lehetőségeket is. Az olvasónak igaza van, valóban nagy a forgalom és sok autós nem veszi figyelembe a parkolók miatt leszűkült utcát, a kanyart, és nagy sebességgel érkezik a kereszteződésbe. Ezért úgy határoztunk, egy stoptáblával kényszerítjük ki a lassítást és a megállást a veszélyes kereszteződésben – mondta el a Kisalföldnek Mágel Ágost.

A városgondnoksági osztály már megrendelte a közlekedési táblát, úgyhogy az autósok jó, ha figyelnek; bármikor megjelenhet a tiltás a Póda Endre utca és az Ív utca kereszteződésében. A Póda Endre utcán közlekedőknek kell majd elsőbbséget biztosítaniuk az Ív utcán haladóknak.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyugdíjas lesz Firtl Mátyás

Nyugdíjas lesz Firtl Mátyás
Firtl Mátyás 1989 óta politizál, volt a megyei közgyűlés alelnöke, 2005-től pedig országgyűlési… Tovább olvasom