Kisalföld logö

2019. 01. 19. szombat - Sára, Márió -5°C | 2°C Még több cikk.

Lemondatnák és feljelentik a polgármestert

Nyolc képviselő lemondásra szólította fel Ivánkovics Ottó nagycenki polgármestert. Emellett feljelentést is tesznek ellene. A településvezető kijelentette: helyén marad, szerinte ez a színjáték már a kampány része.

A kilenctagú nagycenki képviselő-testületből nyolcan állítják, Ivánkovics Ottó polgármester működése káros a település számára.

– Képviselőtársai közül többeket mondvacsinált indokok alapján feljelentett a polgármester – fogalmazott a sajtótájékoztatón Bugledich Attila, a nyolc képviselő szóvivője. – Ráadásul elvesztette azt a rágalmazási pert, amelyet 2006-ban az előző faluvezető, Udvardi Iméréné indított ellene. Nem jogerősen félmillió forint kártérítést és 400 ezer forint perköltséget kell megfizetnie Ivánkovics Ottónak. A büntetőperben pedig jogerősen elmarasztalták.

– A polgármester a testület döntéseit többször nem hajtotta végre – folytatta Bugledich Attila. – Számos esetben önkényesen, a testület tudta nélkül járt el. Az önkormányzat nevében olyan rendezvényekre adott be pályázatokat, amelyeket nem is a település rendezett. A megnyert pénzekből előfinanszírozta magánszemélyek és vállalkozók kiadásait, amiről a képviselő- testület csak utólag szerzett tudomást. Ez ügyben elindult a jogi eljárás, hivatali kötelességszegés miatt teszünk feljelentést.

Bugledich Attila hozzátette: Ivánkovics Ottó a Máltai Szeretetszolgálat nevével is visszaélt. A polgármester tájékoztatása szerint a helyi csoport 2009 áprilisában megalakult, használták a szeretetszolgálat emblémáját és adományt is gyűjtöttek. Időközben kiderült, nem történt meg a helyi csoport létrehozása. – Ellenzéki képviselőtársaimmal közösen a történtek miatt lemondásra szólítjuk fel a polgármestert. A testület nem oszlatja fel magát, a mi helyünk stabil.


˝Személyes ellentétekből lettek a politikai viták˝

Az ügyben megkerestük Ivánkovics Ottó polgármestert is.

– Nem mondok le, továbbra is a településért szeretnék dolgozni – jelentette ki Ivánkovics Ottó. – Elgondolkodtató, hogy most már az is baj, ha pályázatokat nyert az önkormányzat? Úgy vélem, a településen elkezdődött a választási kampány, személyes ellentétekből lettek a politikai viták. Az ellenzéki többségnek ez az egyetlen lehetősége maradt a megbuktatásomra, hisz a korábbi feloszlatási kísérlet sikertelen volt, október 1. után pedig már nincs törvényes jogalapjuk erre.

A polgármester elmondta még, a már említett nem jogerős rágalmazási perben fellebbezni fog. Hozzátette, valóban három képviselő ellen tett feljelentést, ugyanis a tavaszi testületi ülésen és az augusztusi közmeghallgatáson részükről rá nézve sértő és valótlan kijelentések hangzottak el. – A Máltai Szeretetszolgálat esetében elismerem, hibáztam – folytatta Ivánkovics Ottó. – A többi résztvevővel együtt a jó szándék vezérelt, de nem kellő alapossággal jártam el. Valóban gyűjtöttünk használt ruhákat, amiket a nagycenki rászorultak között osztottak szét.

Pénzgyűjtés és -mozgás nem volt! A helyi szeretetszolgálat szabályos megalakítása folyamatban van, de ebben már nem vállalok részt; nem szeretném, hogy újabb politikai célponttá váljon a segítő szándékú kezdeményezés és egy országos segélyszervezet jó hírneve. Mindezektől függetlenül állok az esetleges jogi eljárások elébe, ugyanis tudom, nem követtem el törvénytelenséget, a lelkiismeretem tiszta.


Legyen egyetértés!

A helyi plébános, Henczel Szabolcs atya elhatárolódik attól, ami Nagycenken kialakult. – A Máltai Szeretetszolgálatot sem személyes, sem politikai célokra nem lehet felhasználni. Lelkipásztorként pedig egyik oldal mellé sem állhatok, én mindenkiért egyformán vagyok. Szeretném, ha egyetértés lenne ebben a faluban. A történtek nem méltóak Széchenyi István elveihez, ezért szégyellem magam – mondta portálunknak Henczel Szabolcs.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kihűlt egy ember Sopronban

Egy 56 éves férfi holttestét találták meg csütörtökön Sopronban, a Csarnok utcában. Tovább olvasom