Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Korszerűsített fűtésrendszer

Sopron - Két harmincnégy éves panel lakóépület gépészeti felújítása, fűtéskorszerűsítése fejeződött be a Juharfa utcában.

A lakók kezdeményezésére leválasztották a tömböket a távhőszolgáltatásról, korszerű kondenzációs gázfűtést alakítottak ki. A radiátorokra termoszelepeket, költségelosztókat szereltek fel és a melegvíz-ellátásra napkollektorokat is telepítettek. Összesen 40 lakásban használhatják a napenergia által felmelegített vizet. A lakástulajdonosok ezzel a beruházással évi 22 ezer kilogramm szén-dioxid kibocsátását akadályozhatják meg. ˝A téli időben havi 40–45 ezer forintot fizettünk a fűtésért. Most magunk állítjuk be, mikor mennyit melegítsünk˝ – mondta örömmel Bartalos Ágota, az egyik ház ˝őslakosa˝. A korszerűsítés célja az volt, hogy a teljes fűtési és melegvíz-költség egy 49 négyzetméteres lakás esetén a havi bruttó 15 ezer forintot ne lépje túl. A beruházást a kivitelező cég előlegfizetés nélkül valósította meg. A nagyrészt energiamegtakarításból finanszírozható banki hitel költségeit a lakók 5 év alatt, havi egyenlő részletekben, kamatmentesen fogják törleszteni.

Olvasóink írták

 • 3. józanparaszt 2009. november 19. 08:11
  „végre elindul valami...”
 • 2. egysoproni_ 2009. november 18. 19:02
  „Ma megjött a fűtés és (5 m3) meleg víz számla! Alig 2 hét fűtés volt és még csak nem is volt nagy hideg meg nem fűtöttek mindennap és amit eddig kiszámláztak az 21 ezer egynéhányszáz Ft! Mi lesz ha hidegebb lesz és vajon mennyi lesz a következő számla ami már teljes hónap lesz? 45? 50? 60 ezer Ft?”
 • 1. Freddy01 2009. november 18. 11:52
  „A távhőnél nagyobb gaz társaság kevés van. Mi 2007 Októberében intettünk örökre búcsut nekik, de még a mai napig küldözgetnek mindenféle számlát, fizetési felszólítást.
  Egy könyvet tudék írni arról, hogy mennyi akadályt, gazemberséget elkövettek, hogy akadályozzák a levállásunkat.
  Azt miért nem hozzák nyilvánosságra, hogy miért Sopronban a legdrágább a távhő "szolgáltatás" ? És hogy azokat az embereket akik miatt ez így alakult, miért nem állították már Bíróság elé ?”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emléktáblát állítanak a Káspár nővéreknek

Sopron - Emléktáblával adózik a Soproni Városszépítő Egyesület Káspár Terézia és Káspár Hermina… Tovább olvasom