Kisalföld logö

2019. 06. 17. hétfő - Laura, Alida 19°C | 28°C Még több cikk.

Kiválóságokat köszöntöttek a Soproni Szakképzési Centrumban - fotók

"Akikre büszkék vagyunk" címmel, díjátadó ünnepségen köszöntötték a szakképzési centrum legeredményesebb diákjait, azok tanárait, szakoktatóit és edzőit Sopronban. Ők a középiskolások országos tanulmányi, szakmai, sport és egyéb versenyein értek el kiemelkedő sikereket.
Sopronból, Fertődről és Kapuvárról, a Soproni Szakképzési Centrum (SSzC) illetékességi területéről hat tagintézmény hatvan diákja kapott meghívót a szerdán rendezett díjátadóra. Valamennyien kimagasló teljesítményt nyújtottak a 2018/19-es tanév országos vagy nemzetközi versenyein. Az alkalomra ugyancsak hivatalos volt a harminchárom felkészítő tanár, szakoktató edző, gyakorlati oktató. 
 
Fotók


– E tanévben is kiemelkedő eredmények születtek, büszkék vagyunk valamennyi szakmát oktató tagintézményünkre. A versenyeredmények megmutatják, hogy magas színvonalú szakmai képzés zajlik iskoláinkban – mondta köszöntőjében Králik Tibor, az SSzC kancellárja a Soproni Kereskedelmi és Iparkamarával közösen rendezett ünnepségen. Hozzátette, a kormány a következő tanévtől kezdve az eddiginél is vonzóbbá teszi a szakképzést. Kuntár Csaba, az SSzC főigazgatója elégedettségének adott hangot, hogy idén kétszer annyi diáksikerhez gratulálhatnak, mint az elmúlt esztendőben. Horváth Vilmos kamarai elnök a szakmai versenyek és a sikerélmények szükségességét hangsúlyozta. Kijelentette, ha az SSzC nem is tartozik a legnagyobbakhoz, de a legjobbakhoz igen.

A tanulók – többek között – a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, a Szakma Sztár döntőjében, az Országos Szakiskolai Közismereti Tanulmányi Versenyeken, az Ágazati szakmai érettségi vizsgatárgyak versenyén szerepeltek kiválóan, de részt vettek a WorldSkills-en, a fiatal szakemberek bajnokságán, továbbá gasztronómiai versenyeken és Diákolimpián is. A szakmaiak mellett közismereti, kulturális és sport eredmények szintén fémjelzik az SSzC-ben zajló, elismerésre méltó oktatómunkát.
 
 

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyit a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje

Nyit a fertődi Esterházy-kastély rózsakertje
Virágba borul a hétvégére a fertődi Esterházy-kastély Cziráky Margit rózsakertje. Tovább olvasom