Kisalföld logö

2019. 07. 17. szerda - Endre, Elek 14°C | 27°C Még több cikk.

Bábjátékkal éltetik a vizet Lackner szakkörösök

Kínai és magyar iskolások számára környezetvédelmi pályázatot írt ki a Nagy Fal Magyar–Kínai Barátság Egyesület Jövőnk a víz címmel.

Magyar településekről és kínai tartományokból több mint háromezer pályázat érkezett a tavaly meghirdetett „Jövőnk a víz" elnevezésű kínai–magyar közös pályázatra. A Kínában lezajlott zsűrizést követően jó hírt kapott a napokban a soproni Lackner-iskola: a most 7/b-sek által benyújtott anyag kategóriájában az első helyezést érdemelte ki.

– Mindnyájan örülünk a sikernek, annál is inkább, mivel osztályunk valamennyi tagja környezetvédelmi szakkörbe jár – mondta Füster Gábornéosztályfőnök, biológia–földrajz szakos tanár, aki korábban is sikerrel vett részt hasonló pályázatokon: két éve elnyerte a „Talaj nagykövete" nemzetközi címet.
– Az elmúlt tanévben Hegyen-völgyön, patakparton címmel egy egész éves projektet vitt véghez az osztály – folytatta a tanárnő.

A díjnyertes osztály egy csoportja osztályfőnökükkel, Füster Gábornéval, aki hamarosan éppen Kínát fogja tanítani nekik földrajzórán. Fotó: Magasi
A díjnyertes osztály egy csoportja osztályfőnökükkel, Füster Gábornéval, aki hamarosan éppen Kínát fogja tanítani nekik földrajzórán. Fotó: Magasi


– Ennek záró eseményeként készítettük a „Legyen a víz tiszta" című bábjátékot, s ezt küldtük el a „Jövőnk a víz" kínai–magyar alkotói versenyre. Az osztály négy csoportban dolgozott a pályázaton. Kollár Dorka vezetésével az egyik munkacsoport a talajeróziót vette górcső alá; Rácz Dominika társaival a kreatív feladatokat végezte, természetes anyagokból készítettek stílszerű kompozíciókat.

Akácos Gábor a víztisztasági csoporttal egy patak pusztulását mutatta be okulásul videofilm segítségével, míg Kulcsár Dóra a bábelőadás rendezője volt. Jutalomként Zhaang Wei kínai kalligrafikusmester a kínai kultúráról fog előadást tartani nekik, valamint néhány kínai írásjelre is megtanítja őket.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Német nyelven is játszik a soproni színház - fotók

Bemutatta az első német nyelvű előadását a Soproni Petőfi Színház, Franz Kafka Jelentés az… Tovább olvasom