Kisalföld logö

2019. 07. 20. szombat - Illés 18°C | 31°C Még több cikk.

A Rábaközből a fővárosba kerül a kétpúpú

A Fővárosi Állatkert érdeklődését is felkeltette a Zoo Kisfalud - Állat és szabadidő park különleges kétpúpú tevéje. A Mongóliában vadon befogott tevék utódát napokon belül a fővárosba szállítják. Cserébe rókamanguszta, ormányos medve, préri kutya és a régóta vágyott szurikáta kerül Kisfaludra.
Mint arról korábban beszámoltunk, néhány hónappal ezelőtt állatkerti működési engedélyt kapott a kisfaludi vadaspark, ahol hat kontinens több mint 60 állatfajának közel 180 egyedét mutatják be az érdeklődőknek (Kisalföld, 2019. március 22.). Egy régóta vágyott út is megnyílt előttük. A Fővárosi Állatkert felfigyelt a kisfaludi állat és szabadidőpark különleges kétpúpú tevéjére: 

-Egy csehországi állatkertből való. A szülei Mongóliában vadon befogott tevék. Mind a külleme, mind a vérvonala alapján továbbtenyésztésre ajánlott. – tudtuk meg Böröczky Rolandtól, az egyik alapító tagtól, hozzátette – A Fővárosi Állatkert érdeklődését is felkeltette a teve. A napokban Budapestre szállítják a két éves, hatalmas termetű, mintegy 350 kilós csődört. Cserébe kapunk új állatokat. Így végre kapcsolatba kerültünk a magyarországi állatkertek egyikével. Bízom benne, hogy a jövőben is tudunk egyeztetni velük, legyen szó akár tapasztalatszerzésről, akár cseréről. – mondta.
 
Két évesen is már hatalmas termetű, mintegy 350 kilogrammot nyom a különleges csődör.
Két évesen is már hatalmas termetű, mintegy 350 kilogrammot nyom a különleges csődör.

A egyezség útján rókamanguszta, ormányos medve, prérikutya és a régóta vágyott szurikáta kerül Kisfaludra. Nemrégiben ritkaságnak számító Parma kengurukat szereztek be, sőt, Roland gyerekkori álma is teljesült, egy ara papagájjal gazdagodott az állományuk -Betanítás alatt van. Már rászáll a kezünkre, felmászik a vállunkra. – újságolta.

A jövőt illetően Böröczky Roland kifejtette – Előkészítjük az újonnan érkező állatok helyét. Ősszel állunk neki újabb kifutók építésének, így tavasszal már megismerkedhetnek látogatóink az új lakóinkkal. Az elkövetkezendő idők nagy terve a bővülés lesz. – Tavaly Kisfalud lakosságának a kilencszerese, több mint hatezer-háromszáz látogató volt kíváncsi a kisfaludi állat- és szabadidőparkjukra. A társalapító, Papp Zoltán elmondása szerint az idei adatok mindent felülmúlnak – Az elmúlt másfél hónapban annyi érdeklődő volt, mint tavaly egész szezonban. – emelte ki, s bíznak benne, hogy a fejlesztéseiknek, újításaiknak köszönhetően ez a tendencia tovább fog emelkedni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Emlékkiállítás nyílt a közelmúltban a szili zárdaiskolában

Mély nyomot hagytak Szil múltjában az Isteni Megváltó Leányai rendbe tartozó kedvesnővérek, akik… Tovább olvasom