Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

Három új műsor az Erdélyi Magyar Televízióban

Három új, Székelyföldről szóló műsor látható az Erdélyi Magyar Televízióban.
A Székelyföld, az Aktuális és a Hargita Magazin című műsorok célja Hargita, Kovászna és Maros megye közéletének bemutatása.

Sipos Betti főszerkesztő, az először csütörtökön látható Aktuális című műsor vezetője az MTI-nek elmondta: céljuk az, hogy a műsorban mindhárom erdélyi magyar politikai mozgalom képviselőit megszólaltassák. Az első, bevezető adásban a három székelyföldi megye egy-egy politikusával az együttműködés lehetőségeit tekintik át. Mivel az Aktuális vendégei nemcsak politikusok, hanem művészek, közéleti személyiségek is, az első adásban az egyik kereskedelmi televízió zenei tehetségkutató műsorában feltűnt Hargita megyei Baricz Gergőt is kérdezi a műsorvezető.

A fél órás heti politikai hírháttér műsor mellett két, szintén félórás heti magazinműsor már február vége óta látható az Erdélyi Magyar Televízióban.

Forró Gyöngyvér szerkesztésében és műsorvezetésével a Hargita Magazin szerdánként a megyei eseményekről számol be. A hétről hétre csütörtökön jelentkező Székelyföld magazin pedig mindhárom megye, Hargita, Kovászna és Maros magyar vonatkozású történéseit dolgozza fel.
A műsort Bocskor-Salló Lilla vezeti.

Mindkét magazinműsor alapvetően olyan témákat, problémákat mutat be, amelyek inkább pozitívak, javítják a közhangulatot - tette hozzá Sipos Betti.

Szepessy Előd, az Erdélyi Magyar Televízió ügyvezető igazgatója az MTI-nek hangsúlyozta, hogy a marosvásárhelyi központtal működő televízióban látható három új műsor Hargita Megye Tanácsával és egy csíkszeredai stúdióval együttműködésben készül Csíkszeredában.

Olvasóink írták

  • 1. Madarász 2012. március 08. 15:03
    „Ezentúl az összes környező ország tv műsora hírnek fog számítani a Kisalföldön?!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az orosz külügy védi a WikiLeaksnek kiszivárogtató katonát

Az orosz külügyminisztérium emberi jogi megbízottja védelmébe vette csütörtökön Bradley Manninget, a… Tovább olvasom