Kisalföld logö

2019. 01. 23. szerda - Zelma, Rajmund -7°C | -1°C Még több cikk.

Évekig tervezte a tettét a lányát fogvatartó apa

A lányát 24 évig fogva tartó és szexuálisan zaklató apa évekkel korábban elhatározta tettét - közölte hétfőn az alsó-ausztriai rendőrség nyomozója. A hatóság ugyanis megállapította, hogy Josef Fritzl a családi ház pincéjében 1978 és 1983 között alakította ki a titkos rejtekhelyet, amikor új szárnnyal bővítette ki ingatlanukat.
Lányát pedig 1984-ben zárta be a pincébe. A rejtekhely eredetileg 35 négyzetméteres volt. Az ablaktalan helyiséget később bővítette ki a most 73 éves férfi, akkor, amikor vérfertőző kapcsolatukból megszületett az első gyermek.

Franz Polzer nyomozó Fritzl indítékairól szólva azt mondta, hogy a férfi családi életét akarta újraírni, lemásolni. Ám ezúttal egy fiatal, csinos nővel akarta megvalósítani álmát. Ezért zárta be 18 éves korában lányát a pincébe. A kapcsolatukból hét gyermek született, ám egyikük még csecsemőkorában elhunyt.

A gyanú szerint az apa a ház kazánjába dobta a csöppség tetemét. Hétfőn a föld alá zárt anya és gyermekeinek orvosa azt közölte a sajtóval, hogy mindannyiuk állapota javult egy kicsit. A 19 éves Kerstin, akinek életéért korábban az orvosok küzdöttek, már nincs életveszélyben. Albert Reiter az amstetteni kórház vezetője azt mondta, hogy a lány állapota stabilizálódott. Ennek ellenére mesterséges kómában tartják.

A pszichiáterek időközben fölállítottak egy akváriumot, olyat, amilyen a föld alatti lakásban is volt, emellett elhozták a gyerekek játékait is. Jelenleg egyedül Kerstin fekszik kórházban. Elisabeth-et, édesanyját, Rosemarie-t, valamint a vérfertőző kapcsolatból született öt másik gyermeket egy titkos helyen őrzik, ahol esély van a fölépülésükre.

Az ügy múlt vasárnap pattant ki Ausztriában. A sokkoló esetre akkor derült fény, amikor az egyik pincében élő, 19 éves lány csontsoványan kórházba került. Az orvosok pedig az anyával akartak találkozni, hogy fölállíthassák Kerstin kórképét.

A 73 éves férfi ekkor megengedte, hogy a doktorok találkozzanak a lányával. Az eddigi információk szerint az apa 11 éves kora óta kényszerítette szexuális kapcsolatra lányát. A 24 évig fogva tartott nőt és gyermekeit pszichológusok vizsgálják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

120 dollár fölé ment az olaj

A New York-i tőzsdén hétfőn rövid időre 120 dollár fölé emelkedett egy hordó nyersolaj ára. A sosem… Tovább olvasom