Kisalföld logö

2019. 06. 25. kedd - Vilmos 20°C | 30°C Még több cikk.

Sopronban erős széllel visszatért a tél, videón a hózápor

Korábban tetőt bontott, fákat döntött ki a viharos szél a megyében.
16.20 - Sopronban erős széllel visszatért a tél - jelentette olvasónk, Adorján Attila videót és fotót is küldött:
 


 

Korábban írtuk:


Kora reggeltől egyre nagyobb területen válik viharossá az északnyugati szél (nagyjából a Békéscsaba-Balassagyarmat vonaltól nyugatra és északkeleten). A széllökések erőssége általában 65-80 km/h között alakul (a hegyekben és Sopron környékén akár ennél is nagyobb 85-95 km/h körüli lökések is előfordulhatnak) - írja a met.hu.

Napközben elszórtan zápor, hózápor előfordulhat.

A szél okozta káresetekhez megyénk tűzoltóit is riasztották néhányszor. Kapuvár közelében a 85-ös főútra hasadt egy nagyobb faág, veszélyeztetve a forgalmat, amit a kapuvári hivatásos tűzoltók távolítottak el. Sopronban a Tallián utcában egy fa dőlt egy másik fára, veszélyeztetve az ott húzódó távhővezetéket, később az Ipar körúton bontott meg egy tetőt a szél. A soproni tűzoltók eltávolították a fát, majd a járókelőket veszélyeztető épület burkolatot.

Győrszentivánon egy művelődési házhoz riasztották a győri hivatásos tűzoltókat, ahol az épület tetejét borító bitumenzsindelyt szakította fel a viharos szél.
 

A közel 250 négyzetméteres egybefüggő burkolatot a tűzoltók kisebb, mozgatható méretű darabokra vágták, így tudták kézi erővel eltávolítani a tetőről. Az épen maradt borítást később lécek segítségével rögzítették. A több óráig elhúzódó munkálatokat a viharos szél nehezítette.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A tavasz előszele? Viharos széllel érkező hidegfront halad át az országon - videó

A tavasz előszele? Viharos széllel érkező hidegfront halad át az országon - videó
Utána viszont kora tavasziasra fordul az időjárás. Tovább olvasom