Kisalföld logö

2019. 07. 23. kedd - Lenke 19°C | 31°C Még több cikk.

Audi Hungaria: stabil eredményekkel zárult a 25. jubileumi év - 2018 számokban

Idén indul a második SUV modell, az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása, amely tovább erősíti a magyar gyártótelephelyet.
Az Audi Hungaria Zrt. stabil eredményekkel zárta fennállásának 25. jubileumi évét. A motorgyártás ismételten magas szinten, összesen 1 954 301 motorral (2017: 1 965 165) zárta az évet. A járműgyártásban kereken 100 000 autót gyártottak a munkatársak (2017: 105 491).

A vállalat 2018-ban € 7 377 millió* árbevételt ért el (2017: € 7 550 millió*). Az Audi Hungaria 13 084 munkatársat foglalkoztatott az előző év végén (2017: 12 307). Az idei évben indul a második SUV modell, az Audi Q3 Sportback sorozatgyártása, amely tovább erősíti a magyar gyártótelephelyet.
 
Az Audi Hungaria csütörtökön Győrben tartotta a tavalyi év eredményeit bemutató sajtótájékoztatóját. Elhangzott, hogy idén az A3 Limousine összeszerelését Ingolstadtba helyezik át, de helyette a második félévben elkezdik egy új SUV, a Q3 Sportback sorozatgyártását. A termelést a 2018-as szintre, vagy valamivel fölötte tervezik idénre.
Továbbá, a Kisalföld kérdésére elmondták, a tavalyi eredmények alapján a győri gyár munkatársai is 0,9 havi bérüket kapják meg pluszként az áprilisi fizetésükkel együtt, azaz május első napjaiban.
Fotók: H. Baranyai Edina

Elektromos motorok gyártása

„A 2018-as jubileumi évünkben fontos mérföldköveket értünk el. Az elektromos meghajtások gyártásának elindításával fennállásunk 25. évében megérkezett az elektromobilitás az Audi Hungariához.

Szintén az elmúlt évben vette kezdetét az első győri SUV, az Audi Q3 sorozatgyártása. Mindkét projekt szilárd alapot teremt az Audi Hungaria jövőjének biztosításához“, mondta Achim Heinfling, az AUDI HUNGARIA Zrt. igazgatóságának elnöke.
E-motorgyártás.
E-motorgyártás.
„Ezzel egyidejűleg azonban számos kihívással - mint például a WLTP-átállás miatti termelési ingadozások - kellett szembenéznünk, amely sok erőt és energiát emésztett fel.

Ezen egyedi hatások figyelembevételével a vállalat stabil termelési volument és szolid pénzügyi eredményeket ért el 2018-ban. Az egyre erősödő verseny ebben az évben is kihívások elé állít minket: az Audi Hungaria versenyképességének megőrzése érdekében hatékonysági és megtakarítási intézkedéseket fogunk bevezetni.“

Audi Q3 gyártása

Az Audi Hungaria 2018-ban € 7 377 millió* árbevételt ért el. A vállalat új motortípusok felfutására, valamint az elektromotorok és az Audi Q3 gyártásának elindítására fordította tavalyi beruházásait.
Audi Q3 gyártása.
Audi Q3 gyártása.
Az Audi Hungaria az elmúlt évben 1 954 301 motort, köztük 9 453 elektromotort gyártott. A motorgyártás termékpalettája a háromhengeres Otto-motorokkal, valamint a mild-hibrid technológiájú négyhengeres dízelmotorokkal bővült.

A munkatársak naponta 9 000 motort, köztük alternatív meghajtásokat gyártanak a Volkswagen Konszern 31 gyártótelephelye számára.

Négyhengeres dízelmotorok gyártása

A járműgyártásban kereken 100 000 autó gördült le a gyártósorról. Az elmúlt évben megújult a győri dizájnikon, az Audi TT. Sportos dizájnelemek erősítik a kompakt sportautó dinamikus megjelenését, amely immár több mint 20 éve készül az Audi Hungariánál.
Négyhengeres dízelmotor gyártása.
Négyhengeres dízelmotor gyártása.
2018 nyarán az első győri SUV-val egy új modellcsalád érkezett Győrbe: az előző évben már 15 657 Audi Q3 hagyta el a győri gyártócsarnokot. Az Audi Hungariánál készülő modelleket a világ több mint 90 országába szállítják. A legnagyobb piacok Németország, Nagy-Britannia, valamint az USA és Kanada voltak az elmúlt évben.
 
(*Az értékek HBI szerint vannak megadva)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támogatná a Győri Állatmenhely lakóit? Ezen a jótékonysági esten most megteheti

Támogatná a Győri Állatmenhely lakóit? Ezen a jótékonysági esten most megteheti
Sütivásár és tombola is lesz! Tovább olvasom