Kisalföld logö

2019. 06. 16. vasárnap - Jusztin 21°C | 32°C Még több cikk.

A győri család kis híján elvesztette albérletét súlyos betegség miatt

Parányi, gondosan rendben tartott házba érkezünk Győrszentiván nagyhegyi részében. Egy édesanya, Pongrácz Szabina két kisfiát, a 12 éves Norbit és a 10 éves Robit neveli itt albérletben. A háromtagú családot komoly megpróbáltatás elé állította, de jobban egybe is forrasztotta Robi betegsége.
CNC-kezelő édesanya

"Az utóbbi két hónapban megtanultuk: csak betegség ne sújtson minket. Heti hat nap dolgozom, hogy a srácoknak mindenük meglegyen. Nem élünk nagylábon, tudjuk, meddig ér a takarónk, mégis eddig vasárnaponként ki tudtunk kapcsolódni. Gyakran jártunk a Bakonyba kirándulni" – kezdte a győrszentiváni édesanya.

Szabina CNC-kezelőként dolgozik egy győri üzemben, amit kevés nő mondhat el magáról. "Az üzemi lapban riport jelent rólam annak apropóján, hogy a cég európai üzemeiben én vagyok az egyedüli női CNC-kezelő" – mondta az anyuka.
 
Robi (b) és Norbi (j) Lego-kockákból rakta ki édesanyjuk, Szabina keresztnevét. A fiúk sokat játszanak a negyedik családtagnak számító, aranyos kutyussal.
Robi (b) és Norbi (j) Lego-kockákból rakta ki édesanyjuk, Szabina keresztnevét. A fiúk sokat játszanak a negyedik családtagnak számító, aranyos kutyussal.
A betegség elvitte a tartalékokat

A háromtagú győrszentiváni család jelesre vizsgázott az elmúlt hónapok szenvedései során. Robinak gyakran fájt a füle tavaly június óta. December végére a bal fülére elvesztette a hallását, a dobhártyája kilyukadt. A 10 éves kissrác a Petz-kórházba került, az orvosok több órás műtéttel segítettek rajta. "Mindig a felnőtt életre, önállóságra neveltem a fiaimat. Robi méltósággal viselte a fájdalmakat, Norbi az iskolában és otthon állt helyt. Tavaly év végétől nem tudtam dolgozni. Kiesett két hónap, a gyerek után csak 50 százalékos táppénzt kaptam.

A tartalékainkat felemésztette a gyógyszerek vásárlása, elfogyott a tűzifa. Kénytelen-kelletlen a villanyradiátort használtuk. Ennek meglett a következménye: 68 ezer forintos számlát kaptunk az E.ON-tól. Az albérlet díjával csúsztunk, a főbérlő türelmes volt, megértette a helyzetünket" – hallottuk.

A háromtagú családot Olvasóink jóvoltából 150 ezer forinttal segítette a Lapcom Média Alapítvány. Utóbbi összeget egyből a hátralékok kiegyenlítésére fordította a győri anyuka. "A bajban édesanyámra, a nővéremre, a nagybátyámra, a volt férjemre számíthattunk. Markszné Koncz Zsuzsa közösségi médiában alapított csoportja ("Ha neked felesleges, másnak még segíthetsz vele") is felkarolt minket" – közölte az anyuka.
 
A fiúk szívesen segítenek anyukájuknak a tűzifa összekészítésében.
A fiúk szívesen segítenek anyukájuknak a tűzifa összekészítésében.
"Szét voltunk szakítva"

Végezetül, ejtsünk szót a két "nagy" kisfiúról. Robi visszatért az osztályba, igyekszik pótolni a kimaradt órákat. A hozzáállásáról mindent elmond: tanulni akart a kórházban is. Norbi szerint az volt rossz az utóbbi időben, hogy "szét voltunk szakítva". A fiúk négyes-ötös tanulók, érdeklődnek az informatika, a grafika, az építészet iránt. Remélhetőleg, ezentúl boldog időket tölthetnek együtt az édesanyjukkal.
Minden jelképes segítség jól jön

A győrszentiváni család egyelőre továbbra is mínuszban van. Akik akár jelképes összeggel segíteni szeretnék a talpra állásukat, a következő bankszámlaszámra küldhetik felajánlásaikat: Budapest Bank 10101528-66074600-01004006.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy kisebb melléképület Győr külvárosában

Kigyulladt egy kisebb melléképület Győr külvárosában
A lángok hétfő este, a Bimbó utcában csaptak fel. Tovább olvasom