Kisalföld logö

2019. 07. 21. vasárnap - Dániel, Daniella 21°C | 33°C Még több cikk.

TEK-es akció Győrben: családi incidens után fogták el a férfit, aki vadászpuskákat tartott otthon - videó

TEK-es akció Győrben: családi incidens után fogták el a férfit, aki vadászpuskákat tartott otthon - videó
Egy közoktatási intézménytől alig száz méterre erődemonstrációnak is beillő TEK-es akció zajlott péntek kora délután. Volt ok a kommandósok jelenlétére, ugyanis több fegyvert tartott otthonában az a férfi, akit a rendőrök el akartak fogni.
Felemelt kézzel, fegyver nélkül jöjjön ki
– ezt az utasítást hallották a Madách utcában élők nem sokkal egy óra után. Ilyen a csendes győr-gyárvárosi utcában emberemlékezet óta nem hangzott el, ezért nem csoda, hogy mindenki az utcára sereglett, s ott is maradt még hosszú órákig. 
TEK-es akció Győrben: családi incidens után fogták el a férfit, aki vadászpuskákat tartott otthon. Fotók: Mészáros Mátyás

"Legalább két vadászpuska van az illetőnél" – ez a hír járta az emberek között. Magát a családot, akikkel mindez történt, nem nagyon ismerték, de az kiderült, hogy családon belüli incidens történt, ezért hívott (vélhetően a feleség) segítséget. A férj engedéllyel tart otthon fegyvert, így a rendőrség erősítést kért a TEK-től.
A közelmúltban Bőnyben történt tragédia (Győrkös-ügy) után végül is nem meglepő, amit láttunk; a városrészben élők számára volt ez nem mindennapi látvány. Több tucat kommandós érkezett az utcába, amelyet természetesen lezártak, drónt, kutyát, optikai kamerát egyaránt bevettek. Fél négy körül lett nyilvánvaló, hogy az illetőt – aki a felszólítás ellenére nem jött ki a házból – elfogták, a TEK-esek ugyanis autóról autóra elhagyták a helyszínt. 
Nagyjából fél órával később egy mentő is a helyszínre érkezett, s újabb harminc perc múlva, a saját lábán, bilincsben elvitték a férfit. 
 
A rendőrség sajtóügyeletese érdeklődésünkre annyit mondott: valóban az illető elfogása volt az akció célja, az sikerült, a kihallgatások után tudnak részleteiben is beszámolni arról, végül milyen ügyben indul eljárás (ha valóba indul) a férfivel szemben.
 

Korábban írtuk: 


Olvasó-tudósítónk jelezte, hogy Győrben a TEK és a rendőrség lezárta a Madách utcát. Információink szerint valaki fegyverrel bezárkózott a lakásába. Munkatársaink már a helyszínen vannak. Hamarosan jelentkezünk a részletekkel.
Fotók: Olvas-tudósító
Fotók: Olvasó-tudósító
Fotó: Olvasó-tudósító
Fotó: Olvasó-tudósító

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Huszonnégy órán át vetélkedtek a diákok Győrben - fotók

Huszonnégy órán át vetélkedtek a diákok Győrben - fotók
Idén 14. alkalommal rendezték Győrben az Aludj máskor! 24 órás vetélkedőt. Tovább olvasom