Kisalföld logö

2019. 05. 21. kedd - Konstantin Még több cikk.

Századik születésnapját a munkahelyén ünnepelte egy amerikai hölgy

Astrid Thoenig szokásához híven a héten is minden nap munkába ment. Irodai asztalánál azonban elmosolyodott, amikor sorra nyitotta ki az egyforma születésnapi borítékokat, mert "Boldog századik születésnapot!" felirattal nem sok üdvözlőlapot gyártanak.
Thoenig egy biztosításokkal foglalkozó vállalatnál több mint 30 éve kezeli a telefonhívásokat, rendezi a számlákat, a fizetési papírokat és a különböző hivatalos iratokat. A csütörtöki munkáját azonban sorra megzavarta a virágcsokrokkal, csokoládéba mártott eperrel és üdvözlőlapokkal érkező futárok hada, holott szerinte ez a nap sem volt különb a többinél.

"Nem érzem magam öregnek, és nem is vagyok öreg" - magyarázta az 1909. szeptember 24-én Bloomfieldben született hölgy.

Thoenig családjában nem ritka a hosszú élet: bár az 1918-19-es spanyolnáthának nevezett influenzajárvány tíz éves nővérét és édesapját is elvitte, azonban a család életben maradt tagjai közül édesanyja 101 évesen, másik testvére pedig 95 évesen hunyt el.

Néhány évvel ezelőtt a tudósok is megkeresték őt és vérmintát vettek tőle, mint a világ legpusztítóbb járványának egyik utolsó túlélőjétől.

A svéd bevándorlók gyermekeként született hölgy a hosszú élete titkát erős testalkatában, a csodálatos családjában, valamint abban látja, hogy még most is dolgozni jár és ezzel az elméjét is formában tartja.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Claudia Schiffer visszatért és levetkőzött - fotókkal

Claudia Schiffer manapság inkább szuperanya, mint szupermodell, de amint az a felvételeken is látható: nem szállt el felette az idő. Tovább olvasom